Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Ford Ranger Raptor

Ford Ranger Raptor

Sportovní pick-up přijde do Evropy

Ranger Raptor je nejrobustnější a nejostřejší verzí nejprodávanějšího pick-upu v Evropě. Jeho evropská premiéra se odehraje na veletrhu Gamescom v Kolíně nad Rýnem, protože se objeví v závodní videohře Forza Horizon 4. Ranger Raptor je vůbec prvním automobilem, který se veřejnosti odhaluje na Gamescomu. Zahájení prodeje se plánuje na polovinu roku 2019.

Ford Ranger Raptor

Ranger Raptor vyvinula divize Ford Performance jako automobil pro dobrodružný životní styl, který i v nejtěžším terénu dokáže jezdit velkou rychlostí. Vynikající průchodnost terénem byla dosažena robustním podvozkem se žebřinovým rámem vyztuženým díly z vysokopevnostní oceli a speciálním pérováním. Má ochranné zakrytování spodních partií. Kromě standardních krytů motoru a rozvodovky má rovněž nový ochranný plát z 2,3 mm silné vysokopevnostní oceli. Je vybaven systémem Terrain Management Systém se šesti jízdními režimy.

Poháněn je vznětovým motorem Ford 2,0 bi-turbo EcoBlue o výkonu 157 kW a s točivým momentem 500 N.m. Převodovka je samočinná desetistupňová.

Součástí výbavy nového Rangeru Raptor je komunikační a zábavní systém Ford Sync 3, který umožňuje ovládat audiosystém, navigaci a připojené telefony prostřednictvím jednoduchých hlasových pokynů. Sync 3 je kompatibilní s Apple CarPlay i Android Auto. Využívá 8“ dotykovou obrazovku.

Ford Ranger Raptor
Ford Ranger Raptor
Ford Ranger Raptor

Komentáře ke článku