Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Pickup pro dobrodruhy

Pickup pro dobrodruhy

Ford Ranger Raptor je nekompromisní vozidlo pro sportovní jízdu v terénu

Ranger Raptor je nejrobustnější a nejostřejší verze nejprodávanějšího pick-upu v Evropě. Nyní míří i k evropským zákazníkům. První vozy budou dodány do České republiky v polovině letošního roku.

Ford Ranger Raptor

Ranger Raptor, vyvinutý divizí Ford Performance, je stvořen pro dobrodružný životní styl. I v nejtěžším terénu dokáže jezdit vysokou rychlostí.

Mimořádnou průchodnost terénem mu umožňují robustní šasi, speciální pérování, turbodiesel 2,0 bi-turbo EcoBlue o výkonu 157 kW (213 k) a s točivým momentem 500 N.m, desetistupňová samočinná převodovka, systém Terrain Management System a přiřaditelný pohon všech kol s redukcí. Nová maska je inspirována prvním továrním sportovním terénním pick-upem F-150 Raptor. Obklopují ji bixenonové světlomety a nový nárazník uchycený na žebřinovém rámu. V něm jsou zakomponovaná nová LED mlhová světla a funkční otvory, jež zlepšují obtékání vzduchu okolo karoserie.

Majestátnímu vzhledu, který je daný impozantními rozměry Rangeru a agresivním designem, odpovídá speciální podvozek Ford Performance, optimalizovaný pro rychlou jízdu v terénu. Vynikající výsledky prokazuje rovněž při průchodnosti terénem.

Nový Ranger Raptor je vybaven komunikačním a zábavním systémem Ford Sync3 s osmipalcovou dotykovou obrazovkou, kterou lze ovládat gesty.

Ford Ranger Raptor

Vpředu je nezávislé zavěšení s hliníkovými rameny, tlumiči pérování Fox s vnitřním obtokem a technologií Position Sensitive Damping. Vzadu je tuhá náprava s Wattovým přímovodem, tlumiči pérování Fox s vnitřním obtokem a technologií Position Sensitive Damping.

Minimální provozní hmotnost činí 2510 kg, nejvyšší přípustná hmotnost vozidla 3130 kg, užitečné zatížení 620 kg a maximální dovolená hmotnost brzděného přívěsu 2500 kg. Ford Ranger Raptor je dlouhý 5374 mm s rozvorem náprav 3220 mm. Má spotřebu 8,9 l/100 km a to odpovídá emisím 233 g CO2/km.

Ford Ranger Raptor

Komentáře ke článku