Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Dodávka roku pro PSA Group

Dodávka roku pro PSA Group

Ocenění pro Citroën Berlingo Van, Opel Combo Van a Peugeot Partner

Na veletrhu užitkových a nákladních automobilů IAA Nutzfahrzeuge v Hannoveru byly vyhlášeny výsledky mezinárodní ankety o nejlepší dodávkový automobil roku International Van Of The Year 2019.

IVOTY 2018 PSA

Titul získala trojčata koncernu PSA Citroën Berlingo Van, Opel (resp. Vauxhall pro Velkou Británii) Combo Van a Peugeot Partner. Tuto cenu dostala nová generace lehkých užitkových automobilů PSA Group ještě před svým uvedením na evropský trh, které je naplánováno na druhou polovinu listopadu.

Dvojice Citroën Berlingo/Peugeot Partner získává toto ocenění už podruhé (poprvé v roce 1997). Od vzniku ankety v roce 1992 obdržel toto ocenění Peugeot už popáté a Opel potřetí.

Mezi přednosti nových vozů patří zejména mimořádné jízdní vlastnosti, vysoká úroveň z hlediska využití nejmodernějších technologií v oblastech podpůrných prvků řízení i konektivity a výjimečná variabilita, daná mj. i nabídkou dvou délek karoserie a širokým spektrem pohonných jednotek. Porotu zaujaly také dvě klíčové a v tomto segmentu nevídané inovace: ukazatel přetížení a funkce Surround Rear Vision, která pomocí kamery umožňuje sledovat dění bezprostředně za vozem a mrtvé úhly. 

Vyšší efektivnost využití rozšiřuje také nabídka systému zvýšení trakce Intelli Grip Control, dovolující provoz i na površích se sníženou přilnavostí bez pohonu všech kol.

Porota, složená z 25 odborných novinářů z 25 evropských států, udělila trojici Citroën Berlingo Van, Opel Combo Van a Peugeot Partner 127 bodů. Druhý v pořadí Mercedes-Benz Sprinter získal 92 bodů.

IVOTY 2018 PSA
IVOTY 2018 PSA
IVOTY 2018 PSA

Komentáře ke článku