Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

AutoBest 2019 má tři vítěze

AutoBest 2019 má tři vítěze

Vyhrály vozy Citroën Berlingo, Opel Combo Life a Peugeot Rifter

Citroën Berlingo, Peugeot Rifter a Opel Combo Life získaly ocenění AutoBest 2019 - Best Buy Car of Europe (Nejlepší koupě v Evropě). Celkově trojice koncernu PSA získala 14 076 bodů, takže o pouhých 148 bodů předstihla novou generaci modelu Ford Focus. Dvanáctá generace Toyoty Corolla získala třetí místo s celkem 13.846 body, což je jen o 82 bodů méně než Focus. V celkovém pořadí následovaly Kia Ceed, Citroën C4 Cactus a druhá generace vozu Dacia Duster.

„Je mi potěšením poblahopřát vedení tří značek PSA, které získaly ocenění AutoBest 2019! Bylo to v nesmírně těžké konkurenci s mnoha skvělými soupeři. Pokud jde o styly karoserií a pohonné jednotky, byla to rozhodně nejrozmanitější anketa AutoBest v její historii. Výběr poroty pro vozidlo typu Ludospace je odvážným rozhodnutím, které znovu potvrzuje schopnost poroty odhalovat nové trendy a dává průměrnému spotřebiteli Evropy skutečného průvodce pro nákup vozů vhodných pro zítřek!“ říká předseda poroty Ilja Seliktar.

„Vítězství trojice vozů PSA je pro tuto novou platformu plně zasloužené. Platforma byla navržena z hlediska požadavků na automobil a je schopna zajistit různé charaktery, které odpovídají každé ze tří značek. Platforma, která přesvědčila dvě mezinárodní poroty z hlediska osobního automobilu i lehkého užitkového vozidla, bude nesporně jednou z nejlépe prodávaných v nadcházejících letech. Je to poprvé v naší historii, když máme vícenásobného vítěze. Jsem osobně rád, že porota AutoBest přikročila k tomuto typu karoserie jako skutečnému vyjádření té nejlepší koupě,“ uvedl zakladatel a předseda AutoBest Dan Vardie.

AutoBest 2019 winner

Po 18 letech prakticky beze změn byla legendární hlasovací matrice AutoBest se 13 kritérii o různé váze pro tento ročník upravena tak, aby reagovala na vývoj motorismu v nejbližší budoucnosti, který zahrnuje více technických řešení pro „zelené“ pohony, konektivitu a směřování k autonomní jízdě. Jedná se o první krok v novém přístupu, který porota představila v minulém roce. V příštích letech AutoBest přijde s dalšími inovacemi.

Porota hlasovala po setkání na dráze v italském Vairanu, kde byli jednotliví finalisté detailně představeni a poté měli porotci příležitost vozy otestovat ve speciálně připravených situacích, s nimiž se mohou motoristé běžně setkávat v provozu.

Osmnáctý ročník galavečera AutoBest Awards Festivity s předáním cen vítězi i držitelům ocenění v dalších kritériích se uskuteční 7. února 2019 v Bruselu v Belgii.

AutoBest 2019 winner

 

Komentáře ke článku