Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Peugeot připravuje elektrické sportovní vozy

Peugeot připravuje elektrické sportovní vozy

Značka opouští světový rallyekros

Poté, co Peugeot na pařížském autosalonu představil novou generaci dobíjecích hybridů, nyní oznamuje vývoj řady elektricky poháněných sportovních vozů, která bude uvedena v roce 2020. Značka se rozhodla soustředit své prostředky na dosažení nejvyšší úrovně v rámci vývoje vozů s elektrickým pohonem a v návaznosti na tento cíl na konci sezony 2018 opustí šampionát WRX, v němž je budoucnost elektrického pohonu nejistá.

Peugeot eLegend WRX

Peugeot získával po 208 let své existence zkušenosti, což je teď přínosem při pozvolném přechodu na nové druhy pohonných jednotek. Peugeoty 3008 Hybrid4, 508 a 508 SW Hybrid, představené na pařížském autosalonu, jsou konkrétním vyjádřením této transformace a cíle značky nabídnout elektrický pohon pro všechny své modely počínaje rokem 2019.

Peugeot rovněž chce svým klientům od roku 2020 nabídnout řadu sportovních vozů s elektrickým pohonem, poskytujících vysokou výkonnost a nízké emise. Tyto sportovní verze, jež se mají stát skutečnou technologickou výkladní skříní značky, budou vyvíjeny ve spolupráci s divizí Peugeot Sport.

Peugeot se rozhodl soustředit se na zajištění nejvyšší úrovně svých nových elektromobilů. V šampionátu WRX je však přechod na elektrické vozy nejistý, reálně uskutečnitelný je až v roce 2021. MS v rallyekrosu se tudíž časově odklání od harmonogramu zavádění elektrických vozů Peugeot.

Peugeot eLegend WRX

Komentáře ke článku