Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Hyundai pracuje na supersportu

Hyundai pracuje na supersportu

Bude to něco, co byste od něj nečekali

Není to tak dávno, co vedení korejské automobilky tvrdilo, že postavení tzv. Halo caru není jejich prioritou. Halo car je symbol, absolutní vrchol toho, co dokáže automobilka vyrobit. U fordu je to model GT, Aston Martin má zase Vulcan. Okolo tohoto vozu bylo u Hyundaie v poslední době celkem rušno, ale automobilka jej nikdy nepotvrdila. Až teď.

V zákulisí Hyundaie na Halo caru tvrdě pracujeme. Bude to vlajková loď divize N. Bude to naprosto skvělý stroj a taky něco, co byste od naší značky vůbec nečekali, něco opravdu exotického,“ potvrdil pro magazín AutoRAI Thomas Semera, viceprezident Hyundai Motorsport a divize N.

V takto rané fázi zatím nejde určit, o co přesně se bude jednat. „Nemůžeme v tuto chvíli potvrdit, ani vyvrátit, jestli půjde o sériový model nebo limitovanou produkci. V každém případě to ale bude vůz, spadající do segmentu supersportů. Pokud si chcete udělat obrázek, podívejte se na koncept Hyundai RM16.

Co přesně na nás tedy Hyundai vybalí, zatím nevíme. Můžeme se ale těšit na něco neobvyklého, na výstavní skříň toho, co je u Hyundaie možné.

Komentáře ke článku