Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Vylepšený Peugeot Partner

Vylepšený Peugeot Partner

Svěží vítr mezi užitkovými vozy

Nový Peugeot Partner působí na první pohled revoluci v užitkových vozech. Řemeslníci po celém světě nyní pocítí závan osobního auta i ve své dodávce. Peugeot si dal záležet na spoustě inovativních prvků, které posádce usnadňují a zpříjemňují pobyt na palubě.

Na první pohled je vidět vliv modelu Rifter, jenž novému Partneru propůjčil rysy. Vůz jinak odpovídá klasickým dodávkovým parametrům - krátká kapota, zvýšené těžiště, zkrácené převisy. Největší péče byla ale věnována interiéru.

Vůbec poprvé naleznete v dodávkovém voze digitální přístrojový štít i-Cockpit, který si našel cestu již do pěti milionů osobních vozů po celém světě. Z tohoto světa pochází i volant se dvěma plochými díly, který usnadňuje manévrovatelnost. Mezi další inovace se řadí systém dvou kamer, které jednak snímají boční pohled na stranu spolujezdce a hlídájí mrtvého úhlu, jednak kontrolují okolí za vozem pro snazší manévrování. Záběry z kamer se promítají na displej, který je umístěn místo vnitřního zpětného zrcátka.

K dalším novinkám se řadí indikátor zatížení. Jakmile náklad vozu dosáhne 90% hranici povolené hmotnosti, rozsvítí se na ovladači bílá LED žárovka. Přesáhne-li tuto hranici, rozsvítí se žlutá LED žárovka a zároveň se na palubní desce objeví vizuální výstraha. Šofér tak ochrání nejen své pneumatiky, ale i svůj řidičský průkaz.

Dále je v nabídce plejáda výbavy, kterou poskytl Peugot 3008. Samozřejmostí jsou tak couvací kamera, automatické přepínání dálkových světlometů, brzdný systém Access Safety Brake pro krizové situace, hlídání únavy řidiče, aktivní varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu nebo čtení dopravních značek. V neposlední řadě určitě potěší i 3D navigační systém v češtině. 

Interiér nabízí již klasicky několik variací uspořádání. Není problém nakonfigurovat si místo pro sebe, své čtyři spolupracovníky a ještě zbude místo na vrtačky. Nebo jezdit jako vlk samotář a užít si obří ložnou plochu 3,35 metru. Přední lavice je širší a pohodlnější, díky absenci ruční brzdy, která je nyní elektrická.

O pohon se budou starat jeden zážehový a tři varianty vznětového motoru. Zážehový motor 1.2 PureTech bude k dispozici s šestistupňovou manuální nebo osmistupňovou automatickou převodovkou EAT6. V tomto segmentu velmi oblíbené vznětové motory jsou k dispozici ve verzích BlueHDi 130 S&S se šestistupňovou manuální převodovkou, BlueHDi 100 S&S a BlueHDi 75 s pětistupňovou manuální převodovkou.

Nový Peugeot Partner bude uveden na trh v České republice na začátku roku 2019. Partnerské společnosti následně zajistí přestavbu vozu například na pick-up, rozvážkové auto nebo přidají pohon 4x4. Základní cena je 390 000 Kč, ve výbavě Acces u motoru 1.6 BlueHDi 75k MAN5.

 

 

 

 

Komentáře ke článku