Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Porsche Panamera GTS a Panamera GTS Sport Turismo

Porsche Panamera GTS a Panamera GTS Sport Turismo

Dvě sportovní verze pro exkluzivní sedan

Porsche rozšiřuje modelovou řadu Panamera o dvě mimořádně sportovní verze Panamera GTS a Panamera GTS Sport Turismo. Pohání je motor V8 4,0 Biturbo/338 kW (460 k) s maximálním točivým momentem 620 N.m a se sportovní výfukovou soustavou. Točivý moment přenáší osmistupňová dvouspojková převodovka PDK ve spolupráci se systémem pohonu všech kol PTM (Porsche Traction Management).

Porsche Panamera GTS

Porsche Panamera GTS

Podvozkové systémy včetně standardně dodávaného tříkomorového vzduchového odpružení mají dynamické nastavení. Sportovní podvozek verzí GTS má o 10 mm nižší světlou výšku. Systém aktivně řízeného odpružení Porsche Active Suspension Management (PASM) má specifické nastavení se sportovnější charakteristikou a vynikající dynamikou v příčném směru.

Sériová výbava zahrnuje mj. Sport Design s černými vnějšími ozdobnými prvky a čalouněním interiéru Alcantarou. Porsche kromě toho rozšiřuje nabídku komfortních a asistenčních systémů pro celou modelovou řadu Panamera o konfigurovatelný projekční displej.

Porsche Panamera GTS

Porsche Panamera GTS Sport Turismo

GTS v nabídce značky Porsche tradičně znamená Gran Turismo Sport. Nová verze GTS v roce 2017 uvedené modelové řady je poprvé k dispozici také jako Sport Turismo s velkým zadním výklopným víkem, nízkým prahem a větším objemem zavazadlového prostoru.

Panamera GTS a Panamera GTS Sport Turismo se sériově dodávaným paketem Sport Chrono zrychlí z 0 na 100 km/h za 4,1 s a dosahují nejvyšší rychlosti 292 km/h, respektive 289 km/h. Spotřeby paliva činí 10,3 l/100 km, respektive 10,6 l/100 km.

Porsche Panamera GTS

Komentáře ke článku