Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kia Stinger GTS - čtyřkolka i zadokolka v jednom

Kia Stinger GTS - čtyřkolka i zadokolka v jednom

Dostane se jen na 800 šťastlivců

Kia oficiálně představuje nejostřejší provedení sportovního modelu Stinger. Ten se jmenuje GTS, svým pohonem se podobá BMW M5 a vyrobí se ho pouze 800 kusů.

Tento Stinger se pyšní jasně oranžovým lakem Federation orange, jenž doplňují karbonové detaily v podobě masky chladiče, krytů zrcátek, výdechů na kapotě a blatnících. Z karbonu je i difuzor.

Uvnitř najdeme panoramatickou střechu, ozvučení Harman Kardon za příplatek nebo sportovní sedadla. Samozřejmě nechybí spousta bezpečnostních systémů a prémiově působící materiály. Oproti běžné verzi je odlišné hlavně čalounění volantu a řadicí páky, na nichž byla použita alcantara.

O akceleraci se stará šestiválec 3.3 TwinTurbo, který skýtá 370 cválajících koní a 509 Nm síly. Automatická převodovka má stále osm stupňů a výkon posílá na zadní kola.

Za příplatek lze mít pohon všech kol. Ten je nyní propracovanější, ve sportovním režimu distribuuje 80 % točivého momentu na záď. K dispozici je i “driftovací“ režim, v němž do zadní části směřuje kompletních 370 koní. 

 

 

 

Komentáře ke článku