Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Plány značky Škoda pro příští období

Plány značky Škoda pro příští období

Už příští rok malé SUV, Superb plug-in hybrid a e-Citigo

Škoda se ještě letos pokusí ke svým klíčovým modelům Octavia a Fabia přidat třetí pilíř v podobě kompaktního hatchbacku Scala. Ten se představí 6. prosince v Tel Avivu. Novinka má v porovnání s modelem Rapid Spaceback, který ve výrobním programu nahradí, mnohem modernější techniku. K tomu přidává nové pojetí designu a uspořádání interiéru, poprvé s vystupujícím centrálním dotykovým displejem ve stylu tabletu. Obojí by se mělo stát charakteristickým pro všechny nadcházející novinky.

Škoda plány

Škoda Scala

2019

Na březnovém autosalonu v Ženevě 2019 se představí úplně nový model - malé městské SUV, jehož velmi věrným předobrazem byla studie Vision X. Třetí SUV v nabídce značky bude menší než Karoq. Půjde o vůz příbuzný se Seatem Arona a Volkswagenem T-Cross. V zahraničních médiích se rozšířila informace, posléze přebíraná i u nás, že se tento nový model bude jmenovat Kosmiq.

Škoda plány

Škoda Vision X

Vrcholný model nabídky značky Superb a Superb Combi čeká na podzim příštího roku tradiční modernizace uprostřed výrobního cyklu, přičemž oficiální premiéra je ohlášená už na květen. Mnohem důležitější než úpravy vzhledu, které budou v souladu s novým stylem designu, bude zásadní inovace pro značku Škoda. Půjde totiž o první model, který se bude nabízet i s plug-in hybridním pohonem, tedy s kombinací zážehového motoru s elektromotorem a s možností dobíjení akumulátoru ze zásuvky. K tomu se přidá rozšíření nabídky asistenčních a komunikačních systémů o novinky, které přinesly modely Kodiaq a Karoq.

Škoda plány

Škoda Superb

Ještě do konce příštího roku se v nabídce značky Škoda objeví i první model s čistě elektrickým pohonem. Půjde o městské miniauto Citigo s technikou osvědčenou v sesterském modelu Volkswagen e-up.

Škoda plány

Škoda Citigo

2020

Nejdůležitější událostí roku 2020 bude jarní premiéra na autosalonu v Ženevě, kde se představí čtvrtá generace klíčového modelu Octavia, opět s karoseriemi liftback a kombi. Poprvé k vidění ale bude ještě před koncem roku 2019.

Na podzim roku 2020 přijde představení prvního modelu s elektrickým pohonem, vycházejícím z nové koncernové platformy MEB. Mělo by jít o městský crossover ve stylu čtyřdveřového kupé, odvozený z konceptu Vision E, představeného v Šanghaji na jaře 2017.

Škoda plány

Škoda Vision E

2021

Ve výhledu pro rok 2021 je čtvrtá generace malého modelu Fabia, která konečně také dostane novou platformu MQB A0 jako sesterské modely Volkswagen Polo a Seat Ibiza. Po technické stránce bude hodně blízká připravovanému malému crossoveru Kosmiq.

Škoda plány

Nový design interiéru - Škoda Scala

Komentáře ke článku