Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Nová Škoda Octavia se poodhaluje

Nová Škoda Octavia se poodhaluje

První designové skici čtvrté generace bestselleru z Mladé Boleslavi

Dvěma exkluzivními designovými skicami Škoda poprvé ukazuje podobu nové generace modelu Škoda Octavia. Čtvrtá generace nejprodávanějšího modelu v historii značky Škoda bude díky novému designovému jazyku výrazně emocionálnější a bude spojovat kompaktní rozměry s velkorysou prostorností.

Škoda Octavia 4 teaser

Designové skici ukazují podlouhlou, plynulou siluetu nové generace modelu Škoda Octavia se střechou, klenutou ve stylu karoserie kupé. Vzhled vozu také ovlivňují výrazná příď, velká kola a skupinová světla s krystalickými prvky. Čtvrtá generace bestselleru bude v této jedinečné úspěšné historii pokračovat. Dosud bylo vyrobeno více než 6,5 milionu vozů tohoto klíčového modelu, jehož produkce začala před 60 lety.

Po technické stránce není důvod očekávat revoluční proměnu, ale další rozvíjení možností poskytovaných platformou MQB především po stránce asistenčních systémů a komunikačních technologií. Zásadní změnu lze očekávat až za rok, kdy se představí verze Octavia iV, poprvé u této modelové řady vybavená plug-in hybridním pohonem stejné konstrukce jako u právě přicházejícího Superbu iV.

Škoda Octavia 4 teaser

Oficiální představení čtvrté generace Škody Octavia je plánováno na 11. listopad. Do té doby se jako obvykle můžeme těšit na postupné poodkrývání dalších pohledů na dlouhodobě nejprodávanější model značky. Octavia třetí generace nicméně neztrácí na své popularitě ani na konci svého životního cyklu. Dokládá to skutečnost, že v srpnu letošního roku se tento model stal druhým nejprodávanějším vozem v rámci EU, hned za dlouhodobou jedničkou Volkswagenem Golf.

Škoda Octavia 4 teaser

Komentáře ke článku