Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Evropské auto roku zná finalisty

Evropské auto roku zná finalisty

Do finále se dostalo jediné SUV

Anketa Evropské auto roku 2019, známá spíše jako COTY 2019, zná své finalisty. Seznam nominovaných byl opravdu dlouhý a zahrnoval vozy ze všech segmentů modelových nabídek. Pokud čekáte, že se sedmička finalistů skládá převážně z oblíbených SUV, jste na omylu. Do posledního kola se dostali i sportovní vůz nebo elektromobil.

Největším překvapením je asi sportovní vůz Alpine A110, který vznikl reinkarnací slavné francouzské značky. Dále je ve finále dvojice hatchbacků Ford Focus a Kia Ceed. Střední třídu zastupuje krásný sedan Peugeot 508. Jediným SUV je Citroën C5 Aircross. Tomu by mohl šlapat na paty crossover, a zároveň jediný elektromobil, Jaguar I-Pace. Sedmý a poslední finalista pochází z Německa. Mercedes-Benz se bude ucházet s Třídou A.

Volvo tak svůj loňský titul neobhájí. Jak to celé dopadne se dozvíme první den ženevského autosalonu, který začíná 4. března 2019. O vítězi rozhodne porota složená z 59 novinářů.

Seznam finalistů

Alpine A110

Ford Focus

Kia Ceed

Peugeot 508

Citroën C5 Aircross

Jaguar I-Pace

Mecedes-Benz Třídy A

Komentáře ke článku