Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Porsche chce opět pokořit Nürburgring

Porsche chce opět pokořit Nürburgring

Cílem je čas 6:30 minuty

Už nějakou dobu se ví, že stuttgartská automobilka chystá další hyperauto, které nahradí dosavadní špičku v podobě modelu 918 Hybrid. A pro Porsche je ve hře hodně.

Není to tak dlouho, co zajelo absolutní rekord na Severní smyčce Nürburgringu. Upravený speciál Le Mans zvládl okruh v čase 6:11,13. Došlo k tomu v rámci celosvětové tour, při které se automobilka loučila se světoznámým závodem. Rekord produkčních vozů drží momentálně Lamborghini Aventador SVJ s časem 6:44.

A právě to se Porsche nelíbí, protože mu tím Italové sebrali korunu, kterou drželo s modelem GT2 RS. A to zase předtím sesadilo Huracán Performante. Takto se už obě značky předhánějí nějakou dobu a Němci se tomu rozhodli učinit přítrž. Se svým příštím hyperautem se budou snažit pokořit hranici šesti a půl minuty. To je o 14 vteřin rychlejší čas, než je dosavadní rekord. 

Časopisu Top Gear to prozradil Frank-Steffen Walliser, vedoucí divize motorsportu. „Naše příští hyperauto musí dosáhnout času 6:30 minuty. Nezajímá mě, jaký to bude pohon, ale musíme pokořit hranici 6:30. Sportovní vozy definuje jejich výkon, takže musíme hledat, jak ho dosáhnout. I pro elektrické auto by byl tento čas celkem náročný, takže hybrid asi nepřichází v úvahu. Plně elektrický hypersport už možná ano.“

Podle Wallisera je nutné, aby příštím rekordmanem byl právě nástupce Porsche 918 Hybrid. „Lidstvo spolu již přes pět tisíc let soupeří ve hrách, ve fotbalu, v házení oštěpů a ve všem možném. Nevidím důvod, proč v tom nepokračovat.“

Pro Porsche jde o hodně velký a těžký cíl. Úkolem nového vozu totiž bude překonat svého předchůdce o 27 vteřin. Rozhodně to nebude mít jednoduché. Také ale nevíme, kdy to bude a jakou technologii bude vůz mít. Každopádně, na tahu pak bude opět Lamborghini. Nebo se objeví někdo další?

Komentáře ke článku