Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kdy dorazí hybridní Porsche 911?

Kdy dorazí hybridní Porsche 911?

Elektrifiakce ikony je neodvratitelná

Dlouho očekávaná nová generace Porsche 911 je konečně tady. Motorový prostor je připraven pro staré známé šestiválce. Počítá se však i s hybridní úpravou. Kdy to ale bude?

Ředitel výroby automobilky Porsche August Achleitner potvrdil pro anglický magazín Auto Express, že nová generace Porsche 911 je připravena na elektrifikaci. Na hybridní verzi generace 992 si ale ještě chvíli počkáme. Neočekává se dřív než v roce 2022. „Bude to další evoluce tohoto auta. To znamená minimálně za čtyři roky ode dneška,“ řekl Achleitner magazínu.

 

Porsche 911 992

 

Nepůjde však o elektrifikovaný model v pravém slova smyslu. Automobilka Porsche na to půjde pomalu. Vůz nebude možné dobíjet ani jezdit čistě na elektřinu. Hybridní magie zde bude sloužit jen a pouze rychlosti. Můžeme tak očekávat rekuperování výfukových plynů a možná i hybridní elektromotor, který bude pomáhat přední nápravě. Půjde tak o zcela jinou technologii, než jakou mají ostatní hybridní Porsche, například Cayenne E-Hybrid.

Nové Porsche 911 je vždy o něco vyspělejší, než to staré. Fandové značky ale již od přechodu ze vzduchem chlazených na vodou chlazené motory nemohou žádnou další generaci vystát. Vždy koluje spousta otazníků, jak asi bude nové auto fungovat a jak moc se vzdálí své předloze. Jedno je ale jisté. Budoucnost Porsche začíná elektrickým modelem Taycan a hybridní 911. A pokud víme, nikdo si u hybridního Porsche 918 nestěžoval.

Komentáře ke článku