Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Za Porsche 911 bude nyní zodpovídat Walliser

Za Porsche 911 bude nyní zodpovídat Walliser

Jeho předchůdce Achleitner odchází do důchodu

Vedoucí produktové řady 911 automobilky Porsche August Achleitner odchází na odpočinek. Jeho nástupcem se stane Frank-Steffen Walliser, dosavadní šéf firemního motorsportu. Toho zase nahradí Fritz Enzinger.

Děkujeme Gustlu Achleitnerovi za jeho výjimečné výkony pro naši společnost. Více než 18 let určoval charakter modelu Porsche 911 jako nikdo jiný. Dokázal devětsetjedenáctku neustále vylepšovat a zároveň zachovat její charakter,“ uvedl při této příležitosti Oliver Blume, předseda představenstva Porsche AG.

Achleitner (na snímku vlevo) zahájil svou profesní kariéru v roce 1983 v sekci návrhů podvozků Porsche. Vystudovaný strojní inženýr vedl v letech 1989 až 2000 oddělení technického produktového vývoje, konceptů vozidel a jejich konstrukčního uspořádání. V roce 2001 převzal odpovědnost za modelovou řadu 911. „Devětsetjedenáctka mě vždy fascinovala svým šarmem – jedinečnými tvary a konceptem. Úkol tyto vlastnosti chránit a zároveň vše vylepšit byl pro mě vždy velkou výzvou,“ svěřil se.

Příští rok padesátiletý Walliser stál v čele Porsche Motorsportu od roku 2014. „Díky začlenění silničních automobilů GT do modelových řad 911 a 718 budeme schopni zohlednit nezbytné speciální konstrukční prvky pro naše nekompromisní sportovní vozy mnohem dříve než dosud,“ prohlásil. „Na úzkém propojení s oddělením motoristického sportu se tím nic nemění. Pro naše GT bude i nadále platit, že jejich rodištěm je Flacht.

Komentáře ke článku