Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Hyundai i30 Fastback N

Hyundai i30 Fastback N

Očekávaný ostrý vůz vstupuje na český trh

Po hatchbacku jsme se konečně dočkali i další karosářské verze. Hyundai i30 Fastback N dorazil na český trh.

Již druhý vysokovýkonový model divize N od automobilky Hyundai se vyrábí v Nošovicích u Frýdku-Místku. Jeho příchod byl po fantastickém úspěchu verze hatchback velmi očekávaný. Po celém světě posbíral řadu ocenění a dobře si vedl i ve srovnávacích testech. Novinka sice nejde dál, co se týče výkonu, ale nabízí elegantnější karoserii. 

Hyundai i30 Fastback N

„Úspěch modelu i30 N je pro nás důkazem, že zde existuje silná poptávka po kvalitních sportovních vozech za příznivou cenu. S příchodem modelu i30 Fastback N budou mít nyní zákazníci u nás na výběr další atraktivní karosářskou variantu, která nabídne ještě lepší aerodynamiku, větší prostor a jedinečné potěšení z jízdy. Zákazníky jistě potěší, že se nejedná o ryze sportovní vůz, ale také o praktické auto, vhodné pro každodenní užití. “ uvedl Jan Pohorský, specialista komunikace Hyundai Motor Czech.

Pod kapotou se nachází stejný dvoulitrový turbem přeplňovaný motor o výkonu 250 koní. Samozřejmostí je i silnější verze Performance, která má výkon ještě o 25 koní vyšší. Vůz má uspokojit nadšence do sportovní jízdy a zároveň se stát pohodlným společníkem na denní cestování. 

Hyundai i30 Fastback N

Kromě ostrých verzí je možné objednat i stupeň výbavy N-Line. Tu upřednostní zákazníci, kteří nemají dynamické ambice, ale chtějí alespoň ostřejší vzhled. Stupeň výbavy N-Line bude postupem času dostupný téměř pro všechny modely Hyundai.

Hyundai i30 Fastback N již najdete v konfigurátoru automobilky a cena základního modelu je 779 990 Kč. Verze Performance vyjde na 799 990 Kč. Po zkušenostech s hatchbackem můžeme konstatovat, že příplatek dvacet tisíc za to určitě stojí.

Komentáře ke článku