Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Hyundai mohl mít zbraň na BMW M3

Hyundai mohl mít zbraň na BMW M3

Zajímavá potenciální rivalita z Koreje

Stejně jako Nissan má Infiniti a Toyota Lexus, tak i Hyundai má svou luxusní divizi. Jmenuje se Genesis a momentálně se snaží najít si své místo na trhu. O automobilech Genesis se zatím dozvídáme pouze okrajově. Zřejmě zatím největší pozdvižení vyvolal krásný koncept Le Fil Rouge představený na loňském autosalonu v Paříži.

Jeden ze zavedených modelů se jmenuje G70 a nabízí korejskou alternativu k vozům jako BMW řady 3, Jaguar XE nebo Mercedes-Benz třídy C. Vrcholná verze tohoto modelu má pod kapotou šestiválcový motor a nabízí úctyhodné výkony. Přirozeně tak přišla řeč i na ostrou verzi.

 

 

Tuto otázku dostal prezident společnosti Manfred Fitzgerald od magazínu Car and Driver. Přece jen, Genesis by mohlo mít svou ostrou verzi stejně jako má Hyundai samostatnou divizi N. Fitzgerald však tuto spekulaci odmítl. Podle něj se nyní automobilka musí soustředit na větší osamostatňování se od Hyundaie a potřebuje více zapracovat na rozšiřování modelové palety. „Potřebujeme se usadit a vybudovat své základy,“ uvedl.

Řady modelů Genesis by totiž měly v následujících letech ještě zhoustnout. Příští rok to má být velké SUV označené jako G80 a následující rok by jej mělo následovat ještě kompaktní SUV. Do té doby mají v plánu pouze expandovat a to hlavně na americkém trhu. „Naše značka se vyvíjí každý den. Hledáme nyní partnery, kteří věří v náš brand,“ dodal Fitzgerald.

 

 

Přitom předpoklady pro vytvoření sportovního sedanu má automobilka velké. Samotný Manfred Fitzgerald je bývalý ředitel pro řízení značky a designu v italské automobilce Lamborghini. A nejrychlejší verze modelu G70, doplněná o přídomek Sport, má pod kapotou šestiválec o objemu 3,3 litru s výkonem 276 kW (370 koní) a dokáže zrychlit z 0 na 100 km/h za 4,7 sekundy. K ostré verze je to tak už jen krůček.

U nás se zatím bohužel Hyundai modely Genesis uvést nechystá. Potenciální zájemci z České republiky se tak musejí spokojit s individuálním dovozem z Ameriky, Ruska nebo z Blízkého východu. Oficiální import i do střední Evropy je však samozřejmě stále ve hře.

Komentáře ke článku