Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Korejská odpověď na Maybach

Korejská odpověď na Maybach

Svět luxusu v podání Hyundaie

Toyota má Lexus, Nissan má Infinity a Hyundai má Genesis. Luxusní divize korejské automobilky právě představila svou novou vlajkovou loď. Nová verze modelu G90 byla nyní ukázána i jako limuzína a je připravena pro modelový rok 2020. Nejde však jen o delší karoserii. Oproti výchozímu modelu přináší jiný vzhled přední masky a nové LED světlomety. Kromě toho ale nabídne i přepracovaný interiér. Ten samozřejmě skýtá ten největší luxus, který lze v dnešní době nabídnout.

 

 

Rozvor limuzíny činí 3450 mm. Celková délka potom dělá 5945 mm. Pod kapotou dřímá ten samý osmiválcový motor o objemu pět litrů, což představuje 313 kW (420 koní). Dalšími stálicemi jsou pohon všech čtyř kol, osmistupňová automatická převodovka a devatenáctipalcová kola. Tento motor se těší exkluzivitě, šestiválcové jednotky z obyčejné G90 tak zvolit nelze. Vůz bude mít samozřejmě o trochu horší dynamiku, vzhledem k vyšší hmotnosti. Ovšem v limuzíně přece nikdo moc nepospíchá.

 

 

Tento silniční koráb si prozatím Korejci ponechávají ve své rodné zemi. Uvažuje se o dovozu do Ameriky, ale Evropa ve hře bohužel není. Tady v tomto segmentu dominuje Maybach a není jisté, zdali by se takový vůz na našem kontinentu uchytil. Cena vozu je stanovena na v přepočtu 3 118 000 Kč.

Komentáře ke článku