Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Do Ženevy míří speciální edice Toyoty Aygo

Do Ženevy míří speciální edice Toyoty Aygo

Pochlubí se atraktivním dvoubarevným lakováním

Toyota přiveze na ženevský autosalon speciální edici modelu Aygo s označením x-cite.

Vozy budou na první pohled k poznání díky dvoubarevnému lakování v odstínu Pure Orange v kombinaci s černou střechou, obohacenému dekorem předního spoileru a černými vnějšími zrcátky. Zpracování exteriéru pak doplňují mlhová světla, zatmavená zadní okna a leskle černá patnáctipalcová litá kola s deseti paprsky.

V interiéru zaujmou ozdobný obklad středového panelu a přístrojové desky v černém provedení spolu s chromovými ozdobami kolem voliče převodovky a výdechů ventilace. Součástí výbavy jsou rovněž koberečky s lemováním v barvě Pure Orange a látkové čalounění sedadel s oranžovými detaily. 

Multimediální soustava se sedmipalcovým displejem podporuje konektivitu s chytrými telefony prostřednictvím technologií Apple CarPlay a Android Auto a ve standardu zahrnuje i parkovací kameru. Za příplatek lze získat bezklíčový vstup a spouštění motoru tlačítkem nebo bezpečnostní paket Toyota Safety Sense.

K pohonu slouží litrový tříválec DOHC 12v s časováním Dual VVT-i. Disponuje maximálním výkonem 53 kW (72 k) při 6000 ot/min a točivým momentem 93 Nm při 4400 ot/min. Na 100 kilometrů za hodinu vůz zrychlí za 13,8 sekundy. Spotřeba paliva činí 4,1 l/100 km při emisích CO2 na úrovni 93 g/km.

Komentáře ke článku