Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Aygo X je pro Toyotu nová vize segmentu A

Aygo X je pro Toyotu nová vize segmentu A

Malé auto bude zřejmě crossoverem

Toyota již potvrdila, že se třetí generace Ayga bude nadále vyrábět v její kolínské továrně, už však bez Citroënu a Peugeotu, protože francouzské automobilky z projektu společné továrny vycouvaly. Nové Aygo se má začít prodávat v roce 2022, přičemž to, jak bude vůz vypadat, naznačuje automobilka konceptem Aygo X prologue.

Aygo je nejdostupnější vůz Toyoty a od svého uvedení na trh v roce 2005 oslovil především mladé zákazníky

Toyota v rámci ED² shromáždila specializovaný tým, který se soustředil na jednotnou vizi od začátku do konce, a rychle se přesvědčil, že existuje příležitost přinést odvážnější a silnější design. Z tohoto přesvědčení se zrodil prolog Aygo X.

V srdci Ayga vždy byla zábava a hravost." Nyní jsme do jeho DNA přidali další špetku horkého koření,“ uvedl designový ředitel ED² Lance Scott.

Toyota Yago X

 

Název Aygo vždy symbolizoval osobní svobodu a mobilitu. S Aygo X jsou do mixu přidány další vlastnosti. Díky tomu, že se zvětšila velikost kol, si řidič užívá vyššího posezu a lepší viditelnosti.

Ať už zepředu, zezadu nebo z boku, vyčnívá dravost designu Aygo X. Odvážné dvoutónové barevné provedení vytváří zajímavý grafický profil, který na silnici zcela jistě upoutá pozornost. Zatímco vpředu high-tech světlomety objímají horní kapotu a vytvářejí tvar podobný křídlu, vzadu světla vytvářejí mnohem ostřejší kompozici.

 „V rámci projektu Aygo X věřím, že jsme prokázali, že malé auto může být stále velké a odvážné v osobnosti,“ uvedl asistent hlavního designéra ED² Ken Billes.

Toyota Yago X

 

K základnímu vybavení, které má podtrhnout volnočasové využití vozu, patří držák jízdního kola, ve zpětném zrcátku umístěna akční kamera nebo integrovaný střešní nosič.
 
Nová Toyota Aygo je kompletně navržena v Evropě a stejně tak je i pro Evropany primárně určena. „Každý si zaslouží skvělé auto. Když se podívám na Toyotu Aygo X, jsem opravdu hrdý na to, že přesně to vytvořil tým ED². Jsem nadšený, že to v tomto segmentu způsobí revoluci,“ dodal prezident ED² Ian Cartabiano.

Toyota Yago X
Toyota Yago X
Toyota Yago X
Toyota Yago X
Toyota Yago X
Toyota Yago X
Toyota Yago X

 

 

Komentáře ke článku