Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Volvo XC90 v nové podobě

Volvo XC90 v nové podobě

Velké luxusní SUV prošlo modernizací a dostalo mildhybridní pohon

SUV XC90, postavené s využitím modulární platformy SPA, odstartovalo v roce 2015 transformaci automobilky Volvo Cars pod dohledem jejího nového majitele, čínské společnosti Geely Holding. Vrcholného SUV řady značky Volvo už se po celém světě už prodalo více než 320 000 kusů.

Volvo XC90 MY20

Mezi hlavní novinky pro modelový rok 2020 patří nově vyvinuté pohonné jednotky. XC90 v novém provedení vůbec poprvé nabízí brzdový systém s rekuperací kinetické energie, který je propojen se stávajícími spalovacími motory, s nimiž vytváří novou integrovanou elektrifikovanou pohonnou jednotku, označenou písmenem B. Nový elektronický brzdový systém spolupracuje s rekuperací brzdné energie, aby prostřednictvím opětovného využití energie vznikající při brzdění přispěl ke snížení spotřeby paliva. Jde tedy o mildhybridní systém.

Na výběr budou verze B5 se zážehovým i vznětovým motorem a B6 se zážehovým. Verze B5 se zážehovým motorem se bude dodávat alternativně s pohonem předních nebo všech kol. Nové elektrifikované motory v reálných jízdních podmínkách sníží spotřebu paliva (a tedy i emise CO2) až o 15 %. Nové elektrifikované pohonné jednotky doplňují stávající vylepšenou plug-in hybridní variantu T8 Twin Engine, vybavenou akumulátorem s větší kapacitou a brzdovým systémem brake-by-wire s rekuperací kinetické energie.

Volvo XC90 MY20

Navenek XC90 v novém provedení MY20 doznalo jen pár drobných změn, například má nová kola a inovovanou masku chladiče. Také interiér zůstává v podstatě stejný. Největší změnou je možnost vybrat si kromě standardní pětimístné a sedmimístné rodinné verze i v šestimístnou konfiguraci sedadel. Volvo XC90 je nově vybaveno aktualizovaným systémem infotainmentu Sensus a kromě Apple CarPlay je nyní už kompatibilní také s rozhraním Android Auto.

Volvo XC90 MY20

Pokud jde o systémy aktivní bezpečnosti, Volvo XC90 nyní nabízí podporu řízení v rámci City Safety pro efektivní vyhýbací manévr před překážkou. Systém City Safety s funkcí automatického brzdění je i nadále jediným na trhu, který umí rozpoznat chodce, cyklisty i velká zvířata. XC90 je také standardně dostupné se systémem ochrany před srážkou s protijedoucím vozidlem ve vedlejším pruhu. Technologie varování před křížením cesty jiným vozidlem nyní zahrnuje i funkci automatického brzdění.

Volvo XC90 modelový rok 2020 se ve švédské továrně Torslanda začne vyrábět od května.

Volvo XC90 MY20

Komentáře ke článku