Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Mercedes AMG CLA má šmrnc

Mercedes AMG CLA má šmrnc

Z nuly na stovku to zvládne za 4,9 sekundy

Bohatá nabídka vozů od dvorního úpravce Mercedesu AMG se rozrůstá o další kousek. AMG CLA 35 oproti předchozí generaci výrazně dospěl a snaží se zaujmout především svým exotickým zevnějškem.

Exteriér je nyní dravější. Šmrncovní karoserii doplňují dynamicky střižená světla, agresivní nárazníky, decentní křidélko a dvojice mohutných koncovek výfuku. 

Uvnitř nechybí nový multimediální systém MBUX s dvojicí obrazovek vedle sebe, přičemž jedna nahrazuje klasické budíky. K dispozici je i režim Supersport, který zobrazuje důležitá data při sportovní jízdě – čas na okruhu, přetížení, aktuálně využívaný výkon a podobně. Design interiéru se nese v duchu ostatních nových mercedesů, takže se můžeme těšit na majestátní eleganci a nepřeberné množství příplatků – chytrý adaptivní tempomat, držení v jízdních pruzích nebo třeba prémiové audio. O držení těla v zatáčkách a komfort na dlouhých cestách se starají sportovní sedadla s výrazným bočním vedením. 

Pod kapotou se ukrývá dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec, jenž produkuje výkon 306 koní a točivý moment 400 Nm. Síla putuje přes sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku na všechna kola, která se do asfaltu zakusují takovou silou, že CLA vystřelí z 0 na 100 km/h za 4,9 sekundy. Červenou vystaví až elektronický omezovač při rychlosti 250 km/h. 

Na karoserii bylo použito více hliníku, aby se navýšila torzní tuhost. Podvozek lze dovybavit adaptivními tlumiči, které spolupracují se zavěšením MacPherson vpředu a víceprvkem vzadu. 

Oficiální fyzická premiéra proběhne na autosalonu v New Yorku 19. - 29. dubna 2019. Tím to však nekončí, protože příští rok se můžeme těšit na ještě ostřejší verzi AMG CLA 45 AMG, která by měla atakovat výkonnostní hranici 400 koní.

 

 

 

 

Komentáře ke článku