Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Smart dává sbohem spalovacím motorům

Smart dává sbohem spalovacím motorům

Edice ForTwo FCE#21 bude s nimi poslední

Automobilka Smart existuje už od roku 1994. Malé modely této značky se pyšnily chvályhodnými prodejními výsledky, ale poslední roky poptávka po tomto autě upadá. Loni se prodalo pouze 128 802 kusů.

Skupinu Daimler to dlouhodobě neuspokojuje, takže se spekulovalo dokonce o konci Smartu. To se sice nestalo, ale výrazné změny proběhnou. Spalovací motory nahradí elektrické.

Jako poslední Smart se spalovacím motorem zůstane v nabídce aktuálně představený ForTwo FCE#21. Číslovka v názvu připomíná, že automobilka slaví 21 let existence. Poukazuje i na výrobu jen 21 kusů v této edici.

Technika je stejná jako u jiných modelů, přičemž nejvýraznější změny proběhly na karoserii. Na vzhledu spolupracovali průmyslový designér Konstantin Grcic, tuningová firma Brabus a samotný Smart. 

Všech 21 žluto-černých exemplářů má opustit továrnu v srpnu letošního roku. Následovat budou čistě elektrická auta, stejně jako je tomu už od roku 2017 v Kanadě a Spojených státech.

 

Komentáře ke článku