Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Setkání 100 let Citroënu

Setkání 100 let Citroënu

Oslavy první zářijovou sobotu na letišti Praha-Letňany

Citroën během celého roku pořádá oslavy 100 let od založení a setkává se se svými fanoušky po celém světě.

Citroën 100 let

V Paříži právě probíhá mezinárodní akce Born Paris XV, na níž je vystaveno 100 nejslavnějších modelů z historie značky.
Vyvrcholením oslav bude Rassemblement du Siécle (Setkání století), které iniciovali sběratelé značky, sdružení v Amicale Citroën & DS France ve spolupráci s organizací Aventure Peugeot Citroën DS. Konat se bude od 19. do 21. července na legendárním testovacím okruhu Ferté-Vidame, kde se vyvíjel především model 2CV.

Citroën 100 let

České zastoupení značky Citroën chystá na sobotu 7. září na letišti Praha-Letňany velkou oslavu 100. výročí. Akce je určena pro fanoušky značky, obchodní partnery i širokou veřejnost a bude současně největším setkáním veteránů Citroën, které se v takovém počtu na jednom místě v České republice ještě nikdy nesetkaly.

Citroën 100 let

Návštěvníci akce budou mít možnost seznámit se s legendárními modely, sportovními i užitkovými vozy, 20 „kachnami” a mnoha dalšími automobily značky Citroën. Kromě krásných historických automobilů Citroën představí také celou historii značky. Současné vozy bude možné vyzkoušet  v testovacím centru. Představí se zde i Berlingo a Spacetourer se střešními stany a kempingovou výbavou Autohome pro dobrodružné rodinné výpravy.

Připraven bude i atraktivní doprovodný program pro celou rodinu s modelovými autodráhami, simulátory, dětským koutkem a chill-out zónou. Na návštěvníky čekají také venkovní šlapací káry na dopravním hřišti četníka ze St. Tropez nebo soutěž o nejlepší čas v 2CV Crossu s modely na dálkové ovládání. Butik Citroën Origins nabídne stylové dárkové předměty ze speciální kolekce 100 let Citroënu. Po celou dobu trvání akce bude možno kromě klasického občerstvení zakoupit také typické francouzské delikatesy a nápoje.

Citroën 100 let

Setkání 100 let Citroënu se uskuteční ve spolupráci s letištěm Letňany. Ve stejnou dobu a na stejném místě proběhne i jeho Den, v jehož rámci budou k vidění historická letadla na zemi i ve vzduchu, letecká show i stroje ze současné produkce.

Vstup je zdarma. V tuto chvíli jsou již spuštěny webové stránky www.stoletcitroen.cz/100-let, kde se lze na akci registrovat. V  infostánku Citroën za registraci získáte malý dárek.

Citroën 100 let

Komentáře ke článku