Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Ještě větší výkon pro Kodiaq RS

Ještě větší výkon pro Kodiaq RS

Na velké SUV Škoda se podívali u Abt Sportsline

Kodiaq RS je rychlý, opravdu velmi rychlý. Slavná závodnice Sabine Schmitzová s ním projela Severní smyčku (Nordschleife) na Nürburgringu v čase 9:29,84, takže se tento vůz stal na této trati úplně nejrychlejším sedmimístným SUV.

Abt Škoda Kodiaq RS

Ale vždycky je možné přidat ještě více výkonu - alespoň u Abt Sportsline se jim 176 kW (240 k) rekordního Kodiaqu RS zdálo málo. Specialisté z města Allgäu zvedli výkon na 198 kW (270 k) a maximálnímu točivému momentu přidali 40 N.m, takže vzrostl na 540 N.m.

„Záznam z dynamometru nám ukazuje, jaký velký potenciál leží v pohonné jednotce vozu Kodiaq RS - nyní stavíme na tomto vynikajícím základě a přidáváme mu ještě více výkonu,“ prohlásil generální ředitel Hans-Jürgen Abt po instalaci řídicí jednotky Abt Engine Control (AEC). Kodiaq RS s ní akceleruje z 0 na 100 km/h za 6,8 sekundy, zatímco „obyčejný“ Kodiaq RS k tomu potřebuje sedm sekund.

Speciální pružiny, dodané Abtem, jsou dobré pro zlepšení průjezdu zatáčkami, ale i pro vzhled, k němuž přispívají i matně černá dvacetipalcová kola Abt-GR.

ABTŠkoda Kodiaq RS je tedy připraven překonat rekord továrního vozu.

Abt Škoda Kodiaq RS

 

Komentáře ke článku