Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Vrcholná tuningová přehlídka již poosmé

Vrcholná tuningová přehlídka již poosmé

Escape6 Prague Car Festival se uskuteční na přelomu srpna a září

Ve dnech 31. srpna a 1. září se ve výstavním areálu PVA Expo Praha uskuteční již osmý ročník Escape6 Prague Car Festivalu. Na dnešní tiskové konferenci se přítomní novináři dozvěděli z úst ředitele této největší přehlídky tuningu v České republice Martina Apeltauera, že akce tentokrát bude probíhat na ploše přes 29 000 m2. Představí se na ní více než 800 exponátů, z nichž 60 % pochází ze zahraničí.

Mezi opravdové lahůdky bude patřit například Mercedes AMG GT R Pro, jenž si zde zásluhou AMG Performance Center Praha odbude tuzemskou premiéru. Jedná se o vrcholné provedení AMG GT s řadou specifických řešení zejména v oblasti podvozku, aerodynamiky a využití karbonových dílů. Vzniklo v limitované sérii pouhých 750 kusů. 

Terénní Bureko 6x6 je originální domácí modifikací vozu Chevrolet Silverado. Žáci SOU Škoda Auto z Mladé Boleslavi přivezou Mountiaq, který postavili na bázi Škody Kodiaq. Z legendárního kupátka 110 R vzešla Škoda RSJ 300, speciál vysoký pouhých 120 centimetrů a disponující motorem o síle 200 koní, umístěným před zadní nápravou.

Titulární partner Escape6 ve své expozici předvede, kromě oblíbené audiovizuální show, „v přímém přenosu“ přeměnu běžného auta v dokonale vytuněného krasavce.

Na Escape6 Prague Car Festivalu se budou rovněž prezentovat aktivity Tuning bezpečně! a Autoškola jinak! Oba projekty jsou zaměřeny na zvýšení bezpečnosti silničního provozu a zdokonalování umění především začínajících řidičů.

Zájemci o dříve narozené automobily naleznou v sekci Classic Cars celou plejádu atraktivních youngtimerů. První zářijový den se na venkovní ploše uskuteční oficiální sraz automobilů Porsche, pořádaný ve spolupráci s Porsche Classic Clubem ČR, a také setkání majitelů elektromobilů.

Pod záštitou úřadující Miss ČR 2018 Ivety Maurerové se bude volit Miss Tuning. Soutěže se zúčastní finalistky letošního ročníku Miss ČR a o držitelce prestižního titulu rozhodnou svým hlasováním návštěvníci festivalu.

Escape6 Prague Car Festival bude přístupný veřejnosti v sobotu 31. srpna od 10 do 18 hodin, v neděli 1. září od 10 do 16 hodin. Jednodenní vstupenka přijde na 250 Kč, dvoudenní na 350 Kč, zvýhodněná (pro studenty a děti nad 120 centimetrů) na 150 Kč. K dispozici jsou i různé varianty rodinného vstupného.

Komentáře ke článku