Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Ve třech se to lépe táhne

Ve třech se to lépe táhne

Buggyra pojede v Mostě s triem tahačů

Buggyra Racing nasadí do nadcházející Czech Truck Prix tři závodní tahače. Kromě kmenových jezdců Adama Lacka a Olivera Janese dostane šanci zkušený Fin Mika Mäkinen. Představitelé stáje to sdělili na tiskové konferenci v Praze.

V rámci projektu Buggyra Academy se chystáme příští rok startovat s třemi auty a tady máme možnost si vše vyzkoušet. Například z pohledu logistiky je to o něčem jiném,“ uvedl týmový manažer Jan Kalivoda.

Buggyra Academy je zaměřena na výchovu mladých talentovaných jezdců v různých disciplínách automobilového sportu. V roli mentora bude působit bývalý skvělý trucker a dnes technický ředitel stáje David Vršecký. Program se bude odehrávat nejen v tuzemských lokalitách, ale i v zahraničí. V říjnu se v jeho rámci uskuteční první závod na polygonu v Milovicích.

Ale zpět do Mostu. Největší pozornost bude tento víkend upřena pochopitelně na exmistra Evropy Adama Lacka. V průběžné klasifikaci kontinentálního šampionátu mu zatím patří třetí příčka, když na druhého Antonia Albaceteho ztrácí pouhých osm bodů. Na záda mu však dýchá Maďar Norbert Kiss. Vedoucí Jochen Hahn se zdá být už mimo dosah českého reprezentanta. 

Adam Lacko chce zaútočit na druhou příčku v šampionátu

Úvodní podnik v Misanu nás namlsal. Mysleli jsme, že jsme postavili výborné auto, což je pravda, ale všechno chce čas. V dalším průběhu to bylo takové dolů a zase nahoru. Hodně špatně jsme dopadli v Maďarsku, tam jsme dost ztratili. Potom jsme se zase zvedli. Pro Most dostaneme nové komponenty, od nichž si slibujeme mnohé,“ konstatoval Lacko.

Novináři byli rovněž informováni o rozšíření okruhových aktivit Buggyry. Ve spolupráci s brněnským Mičánek Motorsportem půjde o závodění s vozy Lamborghini Huracán jak v jejich mezinárodním poháru, tak i v dalších kláních v regionu.

Buggyra si k výročí 50 let značky připravila pro fanoušky hned několik zajímavých akcí. „Během Czech Truck Prix budeme na sociálních sítích soutěžit o hodinky Certina pod hashtagem #BUGGYRAslavi50. Takovým pomyslným vrcholem oslav bude na začátku listopadu Buggyra Most Festival, na němž návštěvníci uvidí závodní techniku, kterou momentálně Buggyra Racing a Buggyra Academy disponují,“ prozradil Kalivoda.

Komentáře ke článku