Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Superb iV a Citigoe iV zahajují novou éru značky

Superb iV a Citigoe iV zahajují novou éru značky

Škoda Auto prezentuje svoje novinky na autosalonu IAA 2019 ve Frankfurtu.

Škoda Auto představí elektrifikované modely a řešení mobility pod značkou Škoda iV od 10. do 22. září na autosalonu IAA na stánku A11 v hale 3.0. Nabídku modernizované řady Superb doplní nové multifunkční kombi Scout, premiéra modelů Scala a Kamiq ve sportovně-lifestylové variantě Monte Carlo a s ekologicky šetrným a úsporným pohonem na zemní plyn ve verzích G-Tec.

Představením nové značky Škoda iV a prvních sériově vyráběných elektrifikovaných vozů vstupuje značka do éry elektromobility. Škoda Superb iV a Škoda Citigoe iV jsou první elektrifikované, sériově vyráběné vozy ve 124leté historii automobilky. Čistě elektrický model Citigoe iV a Superb iV s plug-in hybridním pohonem nabízí „Simply Clever“ e-mobilitu díky krátkým dobíjecím časům, dlouhému dojezdu a dostupným cenám.

Škoda IAA 2019

Škoda Citigoe iV

Na začátku roku 2020 bude v nabídce vlajková loď Superb s plug-in hybridním pohonem kombinující výkonný zážehový motor a elektromotor. Citigoe iV je první sériový vůz značky poháněný elektřinou uloženou v akumulátoru a elektromotorem o výkonu 61 kW. Jeho dojezd je až 260 km.

Od září 2019 vyrábí hlavní závod Škoda Auto elektrické komponenty pro některé značky koncernu Volkswagen. Automobilka vyrábí v Mladé Boleslavi vysokonapěťové trakční akumulátory. Současně Škoda Auto buduje výkonnou dobíjecí infrastrukturu pro elektrické vozy. Do roku 2025 plánuje výstavbu přibližně 7000 dobíjecích stanic a investice ve výši přibližně 32 milionů euro. Škoda Auto také intenzivně připravuje zaměstnance na elektromobilitu. Již více než 13 000 zaměstnanců absolvovalo školení zaměřená na výrobu elektrických vozů.

Škoda IAA 2019

Škoda Superb Combi Scout

Škoda doplňuje nabídku nedávno modernizovaného modelu Superb poprvé také o robustní verzi Scout nabízenou výhradně s karoserií kombi. Spojuje v sobě prvky offroadového vozu s pohonem všech kol, robustními prvky karoserie a paketem pro špatné cesty se zvětšenou světlou výškou, s elegancí lifestylového vozu a všemi přednostmi modelové řady Superb.

Škoda IAA 2019

Škoda Kamiq Monte Carlo

Rozšíření modelové řady se dočkaly i nové kompaktní modely Scala a Kamiq. Nová výbavová varianta Monte Carlo těmto vozům dodává sportovně-lifestylový tón. Díky výrazným, černým prvkům karoserie mají sportovnější vzhled a nabízejí také lepší výbavu.

Nové verze Scala G-Tec a Kamiq G-Tec doplňují nabídku úsporných a velmi ekologických vozů značky Škoda s pohonem na zemní plyn. V roce 2019 doplní nabídku ekologických vozů s pohonem na zemní plyn. Škoda na autosalonu IAA 2019 ve Frankfurtu představí studie podobné novým sériovým vozům Scala G-Tec a Kamiq G-Tec.

Škoda IAA 2019

Škoda Scala G-Tec

Inovační centrum Škoda Auto DigiLab slouží jako hlavní nástroj a hnací motor pro řadu digitálních inovačních procesů. Příkladem mnoha projektů jsou sociálně zaměřená služba mobility CareDrive určená dětem, seniorům a osobám se zdravotním postižením, služba sdílených elektrických skútrů BeRider nebo služba sdílení elektrických vozů WeShare nabízející bezemisní a udržitelnou mobilitu ve městech. Službu WeShare v červnu 2019 v Berlíně odstartovala společnost Volkswagen. V roce 2020 bude nabízena ve spolupráci se Škoda Auto také v Praze.

Komentáře ke článku