Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Modernizovaný Hyundai Ioniq na český trh

Modernizovaný Hyundai Ioniq na český trh

Vylepšení pro všechny tři různé elektrifikované pohony

Hyundai Motor uvádí na trh modernizovanou modelovou řadu Ioniq s vylepšenou konektivitou. Ioniq byl v době své premiéry v roce 2016 prvním automobilem na světě, koncipovaným od začátku pro tři různé elektrifikované pohony - hybridní, hybridní s možností vnějšího nabíjení a výhradně elektrický. Od uvedení na trh v roce 2016 bylo prodáno více než 60 000 vozů Ioniq.

Hyundai Ioniq New

Hyundai Ioniq Hybrid

Ioniq Electric je nově stejně jako verze Plug-in a Hybrid v oblasti konektivity vybaven vyspělými službami Bluelink, souborem asistentů a prvků aktivní bezpečnosti SmartSense a nejmodernějšími funkcemi informačních a zábavních systémů. Díky modernizované sadě akumulátorů s o 36 % větší kapacitou, zvětšenou z 28 kWh na 38,3 kWh, je dojezd podle WLTP nyní 311 kilometrů. Trakční elektromotor poskytuje nejvyšší výkon 100 kW (136 k) a maximální točivý moment 295 N.m.

Ioniq Electric přebírá od elektromobilu Kona Electric funkci ovládání vozidla jedním pedálem, umožňující maximální využívání technologie brzdění rekuperací kinetické energie. Řidič může zastavit vozidlo pouhým držením levé páčky na volantu, aniž by musel sešlápnout pedál brzdy. Tato funkce automaticky mění intenzitu rekuperace kinetické energie v závislosti na sklonu vozovky a dopravní situaci před vozidlem po uvolnění pedálu plynu.

Elektromobil je standardně vybaven výkonnější nabíječkou 7,2 kW (doposud 6,6 kW) pro nabíjení střídavým proudem ze zásuvky typu 2. Při použití stojanu pro rychlé nabíjení výkonem 100 kW lze akumulátory nabít na 80 % kapacity za pouhých 54 minut.

Hyundai Ioniq New

Hyundai Ioniq Electric

Chytrý adaptivní tempomat SCC (Smart Cruise Control) s funkcí Stop&Go používá radarový senzor k měření vzdálenosti vpředu jedoucího vozidla a v závislosti na dopravní situaci udržuje bezpečný odstup. Nová, na přání dodávaná funkce upozorňuje řidiče, že se vpředu stojící vozidlo rozjelo. Mezi další prvky výbavy na přání patří asistent pro sledování slepého úhlu BCW (Blind-Spot Collision Warning) a pro upozorňování na vozidla přijíždějící ze stran při couvání RCCW (Rear Cross-Traffic Collision Warning).

Pokud si zákazník vybere na přání dodávaný satelitní navigační systém s 10,25“ displejem, může využívat služby Hyundai Live Services. Řidič obdrží pětileté bezplatné předplatné, které nabízí nejaktuálnější informace o počasí, dopravě, místech měření rychlosti jízdy (pokud to legislativa umožňuje), parkování na ulicích a v parkovacích budovách, nejbližších prodejcích nebo nabíjecích stanicích v blízkém okolí a umožní vyhledávání objektů zájmu.

Hyundai Ioniq New

Hyundai Ioniq Electric

Na přání dodávaný multimediální systém s audiovizuálními a navigačními funkcemi zobrazuje na 10,25“ dotykovém displeji, s funkcí děleného zobrazování, nejrůznější užitečné informace. Se systémem Bluelink disponuje i funkcí hlasového ovládání s připojením ke cloudu v šesti jazycích.

Již základní informační a zábavní systém standardně obsahuje funkce Android Auto a Apple CarPlay. Díky nové funkci Multi-Bluetooth (standardně pouze ve spojení s 10,25“ multimediálním systémem) si mohou řidiči připojit k vozidlu dva telefony současně a poslouchat hudbu přenášenou prostřednictvím Bluetooth z obou zařízení.

Hyundai Ioniq New

BlueLink

Cena Ioniqu Hybrid začíná na 599 990 Kč, Ioniqu Plug-in hybrid na 799 990 Kč a Ioniqu Electric na 899 990 Kč. Nové modely Ioniq Hybrid a Plug-in jsou už pro zákazníky k dispozici, elektrická verze bude následovat v září 2019. 

Podvozek:  
Vpředu vzpěry McPherson s plynovými tlumiči
Vzadu vlečená ramena spojená torzně poddajnou příčkou s plynovými tlumiči
Řízení:  
Druh hřebenové
Průměr otáčení 10,6 m
Exteriér:  
Vnější délka 4470 mm
Vnější šířka 1820 mm
Vnější výška 1450/1475 mm
Rozvor 2700 mm
Světlá výška 140/150 mm
Převis vpředu 880 mm
Převis vzadu 890 mm
Rozchod kol (vpředu) IONIQ Electric: 1555 mm (16“)
Rozchod kol (vzadu) IONIQ Electric: 1564 mm (16“)
Zavazadlový prostor (VDA) IONIQ Electric: 211/213/214 l
Hmotnosti:  
Pohotovostní hmotnost 1527 kg (min.)/1575 (max.)
Užitečná hmotnost 395-443 kg
Celková hmotnost 1970 kg
Hyundai Ioniq New

Hyundai Ioniq Plug-in Hybrid

Komentáře ke článku