Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Miliontý Hyundai Tucson

Miliontý Hyundai Tucson

Automobilka HMMC v Nošovicích dosáhla dalšího významného milníku

Hyundai Tucson je prvním SUV vyráběným v ČR, které dosáhlo výjimečné mety milionu zde zhotovených vozů. Potřebovalo na to jen 52 měsíců. Jeho výroba představuje téměř 70 % produkce automobilky Hyundai Motor Manufacturing Czech. V 11leté historii automobilky HMMC jde o první model, který hranici milionu vyrobených kusů dosáhl.

Hyundai Tucson milion

Když 15. června 2015 sjel z nošovických výrobních pásů nový Hyundai Tucson, navržený týmem designérů pod vedením známého německého šéfdesignéra Petera Schreyera, předcházela tomu dlouhá příprava, během níž mohli inženýři, technici i testovací jezdci automobilky HMMC poprvé výrazněji ovlivnit přípravu produkce vozu. Na jeho výsledné technické podobě tak mají nošovičtí výrazný podíl a jsou na to náležitě hrdí.

Tucson uspěl na náročných trzích v Německu i Velké Británii a celkově se úspěšně prodává v celkem 67 zemích světa na pěti kontinentech. Kromě všech evropských trhů tucsony míří na Střední východ, do Afriky, Jižní Ameriky či Austrálie. Můžeme je potkat od Islandu po Jihoafrickou republiku, od Mexika po Nový Zéland. Jednou z nejexotičtějších destinací je ostrov Martinik.

V České republice se doposud prodalo více než 15 000 vozů Hyundai Tucson. Kromě dodávek soukromým osobám připravili v HMMC i několik speciálních edic pro Lesy ČR, Ředitelství silnic a dálnic a Policii ČR. V mezinárodním měřítku byla zajímavá speciální designová edice související s Mistrovstvím světa ve fotbale 2018, jehož byl Hyundai oficiálním partnerem.

Přestože výroba Tucsonu začala teprve před čtyřmi roky a čtyřmi měsíci, prošel již faceliftem. Nabídku rozšířila sportovně laděná verze N Line a k dispozici je také Mild Hybridní technologie.

Hyundai dnes v Nošovicích zaměstnává 3300 lidí a jeho dodavatelé v regionu dalších 8700 pracovníků.

Hyundai Tucson mHEV

 

Komentáře ke článku