Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Škoda Citigoe iV oslovila české zákazníky

Škoda Citigoe iV oslovila české zákazníky

Po zaváděcí sérii přichází s vylepšenou výbavou

První sériový bateriový elektromobil v historii značky Škoda má za sebou úspěšný vstup na český trh. Během sedmi týdnů přijala Škoda v ČR závazné objednávky na celou zaváděcí sérii 500 vozů Citigoe iV. Majitelé si současně s vozem převezmou nabíjecí čip, umožňující bezplatné nabíjení elektřinou z čistých zdrojů po dobu jednoho roku u veřejně přístupných dobíjecích stanic Skupiny ČEZ.

Kromě očekávaného zájmu firem a institucí se ukázalo, že výhody elektromobilu s provozními náklady kolem 0,5 Kč/km oceňuje i mnoho soukromých motoristů. V první vlně činil podíl soukromníků zhruba 60:40 vůči firemním zákazníkům.

Škoda Citigoe iV 500

Nyní tuzemské zastoupení mladoboleslavské automobilky přichází s aktualizovanou nabídkou pro český trh, která odráží dosavadní zkušenosti s prodejem elektrických vozů.

Výbava Style se rozšiřuje o paket Extra Top. Ten byl dosud součástí volitelné výbavy za cenu 20 000 Kč. Jak ukazují dosavadní prodejní statistiky, naprostá většina klientů volila tuto variantu. Paket Extra Top rozšiřuje standardní výbavu o tempomat, vyhřívání předních sedadel, odpadkový koš v obložení dveří, zadní parkovací senzory, mezipodlahu v zavazadlovém prostoru, přední mlhové světlomety s Corner funkcí, vyhřívané čelní sklo, držák multimediálních přístrojů a digitální radiopříjem DAB.

K tomu se přidává další zvýhodnění v rámci tzv. Ekologického bonusu v hodnotě 30 000 Kč. Ten může každý zákazník využít podle svých vlastních preferencí, například jako jednorázovou prémii při pořízení ekologického vozu, popřípadě na získání a instalaci domácího wallboxu nebo na nákup a služby spojené s kontrolou připravenosti domácí sítě a instalací wallboxu. Alternativou jsou i některé z variant Zákaznického balíčku eMobility. Ekologický bonus mohou využít zájemci z řad retailových i fleetových klientů.

Doporučená prodejní cena vozu Škoda Citigoe iV činí 479 900 Kč. Nad standardní záruku výrobce (dva roky na věcné a právní vady, tři na vady laku, 12 let na neprorezavění karoserie a osm let/160 000 km na vysokonapěťové akumulátory) si, podobně jako u ostatních vozů Škoda, mohou zájemci pořídit prodlouženou variantu v rámci paketu Mobilita Plus. Ve verzi pět let/100 000 km vyjde na 2000 Kč, v podobě pět let/150 000 km na 6800 Kč. Samozřejmostí zůstávají volitelné služby Předplacený servis Standard nebo Předplacený servis Plus.

V rámci tzv. Zákaznických balíčků eMobility, jejichž skladba se liší v závislosti na cílové skupině (soukromníci nebo firmy), mohou zájemci vybírat ze tří různých variant.

Pro soukromé klienty jsou k dispozici například kontrola přípojného místa včetně jističů, chytrý nabíjecí kabel, nabíjecí karta, nepřetržitý servis nebo instalace domácího wallboxu. Pro ty nejnáročnější se nad rámec výše uvedeného nabídne kompletní poradenství pro energeticky soběstačný dům s využitím fotovoltaických panelů, možností uchování energie a dalších prvků.

Analogická možnost s přihlédnutím k potřebám živnostníků a větších firem je platná i pro firemní zákazníky, kterým je nabídnuto zpracování individuální energetické studie firmy s ohledem na její potřeby a provoz libovolného počtu elektrifikovaných vozů.
Pořízení Zákaznických balíčků eMobility je možné například prostřednictvím zmíněného Ekologického bonusu v hodnotě 30 000 Kč, který Škoda v ČR nabízí všem zájemcům o vůz zdarma. Zájemci z řad retailových zákazníků, živnostníků a firem mohou využít i individuální podmínky financování prostřednictvím společnosti Škoda Financial Services.

Škoda Citigoe iV 500

Komentáře ke článku