Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Úspěšná sezona pro Peugeot Rally Cup CZ

Úspěšná sezona pro Peugeot Rally Cup CZ

Vítězný vůz bude vystaven na Racing Expo 8. - 10. 11.

Letošní ročník Peugeot Rally Cup CZ ukončil sezóou srpnovou Czech Barum Rally Zlín. Vzhledem k tomu, že se tento seriál spojil s projektem Autoklub Peugeot Rally Talent, čeká dvě nejlepší posádky v hodnocení do pětadvaceti let ještě start na francouzské Rallye du Var.

Peugeot 208 Cup 2019

Manager Peugeot Rally Cupu Pavel Konečný a ředitel značky Peugeot v ČR Marco Venturini

„Máme za sebou velmi dobrý ročník, ten třetí byl zatím nejlepší,“ konstatoval ředitel značky Peugeot v ČR Marco Venturini.

Vítězem letošního ročníku Peugeot Rally Cup CZ se stal René Dohnal se spolujezdcem Romanem Švecem. Tato posádka se také stala letošními mistry České republiky ve „dvoukolkách“. Druhé místo obsadil Jiří Pohlídal, který zároveň vyhrál v hodnocení Autoklub Peugeot Rally Talent, takže se koncem listopadu zúčastní Rallye du Var. Třetí místo si pravidelným sbíráním bodů zajistil Milan Obadal. V letošní sezóně startoval v seriálu Peugeot Rally Cup CZ rekordní počet 14 posádek včetně tří zahraničních.
Na finančních odměnách bylo vyplaceno 650 000 Kč.

Peugeot 208 Cup 2019

Konečné pořadí Peugeot Rally Cup CZ 2019:
1. René Dohnal/Roman Švec
2. Jiří Pohlídal/Jan Kubala
3. Milan Obadal/Radovan Bucha
4. Jan Kornhefr/Michal Triner
5. Michal Vaňhara/Kateřina Janovská
6. Jan Talaš/Tomáš Šmíd
7. Dominik Brož/Petr Těšínský
8. Tomáš Vrábel/Marcel Hranka

Nadcházející sezóna přinese několik změn v organizaci a propagaci seriálu. V kalendáři zůstane nadále šest podniků, přičemž finálovým závodem bude opět Czech Barum Rally Zlín. Oproti letošní sezóně se mění systém bodování - budou se hodnotit i jednotlivé etapy - a upravila se také bodovací tabulka. „Vývoj letošní sezony nám ukázal, že je potřeba upravit pravidla pro přidělování bodů. Nový systém bude více motivující pro soutěžící posádky,“ poznamenal za promotéra seriálu výkonný ředitel AČR Pavel Konečný.

Součástí strategie pro rok 2020 jsou také větší mediální podpora a kvalitnější zázemí pro posádky a partnery seriálu. „I když většinu financí z rozpočtu vracíme formou finančních odměn našim posádkám, snažíme se zlepšovat i medializaci našeho cupu směrem k veřejnosti. Například zavedením on board kamer a použitím dronů, abychom nabídli ještě emocionálnější zážitek pro všechny fanoušky, a to ať už jsou podél trati nebo soutěž sledují z domova. Pro značku Peugeot je tento seriál velmi zajímavým prezentačním nástrojem v České republice a těší nás jeho progresivní úroveň. Jsem rád, že můžeme v našem seriálu přivítat nového partnera, společnost Gefco Česká republika. Věřím, že bude tato spolupráce prospěšná pro obě strany,“ komentoval přípravy na novou sezonu Marco Venturini.

Úpravou podmínek prochází také projekt Autoklub Peugeot Rally Talent, který je s Peugeot Rally Cupem od roku 2019 úzce spojený. V této kategorii bude vyhodnocen nejlepší jezdec ve věku do pětadvaceti let, který se s finanční podporou 100 000 Kč a dalšími bonusy zúčastní závěrečného podniku 208 Cupu v sezoně 2020 ve Francii.

V roce 2020 se i nadále pojede s vozy Peugeot 208 R2 stávající generace, poháněnými nepřeplňovaným čtyřválcem. Nový vůz R2, odvozený od další generace modelu 208 a poháněný přeplňovaným tříválcem se už testuje, ale u nás bude k dispozici nejdřív v polovině roku 2020.

Peugeot 208 Cup 2019

Peugeot Rally Cup na Racing Expo

Peugeot Rally Cup bude mít svoji expozici na veletrhu Racing Expo od 8. do 10. listopadu na výstavišti v Letňanech v Praze. Bude vystavovat závodní speciál Peugeot 208 R2, s nímž posádka René Dohnal - Roman Švec získala titul mistra dvoukolek 2019. Dále bude v předpremiéře vystaven sériový nový Peugeot 208. V sobotu 9. listopadu v 11:30 proběhne autogramiáda Reného Dohnala.

Peugeot 208 Cup 2019

Roman Švec a René Dohnal

Komentáře ke článku