Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Elektrická Corsa polyká kilometry

Elektrická Corsa polyká kilometry

Dva prototypy procházejí testy v Dudenhofenu

Soutěžní speciály Opel Corsa-e Rally procházejí v současné době vytrvalostními zkouškami v testovacím centru automobilky v německém Dudenhofenu. Po jejich skončení budou nasazeny do připravovaného šampionátu ADAC Opel e-Rally Cup.

Obě auta najedou co nejvyšší počet kilometrů,“ uvedl Jörg Schrott, ředitel divize Opel Motorsport. „Je třeba získat maximum dat hned v první ověřovací fázi. Musíme se spoléhat jenom na sebe, na naše výpočty a simulace. Současně pracujeme na odladění řídicího software, složitá je i termoregulace akumulátorů. Můžeme ale konstatovat, že vše běží podle předpokladů, nejsme ve skluzu.“

Corsa-e Rally prochází v současnosti vytrvalostními testy

 

 

Inženýři Opel Motorsportu se nyní soustředí na dynamiku elektromobilu. „Dali jsme si hodně náročný cíl: Chceme, aby Corsa-e Rally dosahovala stejných standardů v porovnání s její benzinovou předchůdkyní z Opel Adam Cupu. A jsme na dobré cestě. Zatímco výkon je téměř shodný, točivý moment elektrické verze činí 260 Nm – je tedy mnohem vyšší. Díky bateriím v podlaze má vůz níže položené těžiště, což je výhodné. Také rozložení hmotnosti je vynikající,“ potvrdil Schrott.

Jakmile bude vývoj završen, postaví Opel Motorsport referenční model, který poslouží jako vzor pro závodní vozidla zákaznických týmů.

Komentáře ke článku