Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Škoda Karoq se vyrábí i v Nižním Novgorodu

Škoda Karoq se vyrábí i v Nižním Novgorodu

V Rusku se představil zcela nový Rapid

Společnost Škoda Auto reaguje na trvale vysokou poptávku po modelu Škoda Karoq. V roce 2019 už bylo zákazníkům dodáno více než 137 700 těchto kompaktních SUV. Dalším místem výroby tohoto modelu se proto stal ruský závod v Nižním Novgorodu. Doplňuje závody v Mladé Boleslavi, Kvasinách a Ning-po. Od podzimu 2020 se Karoq bude vyrábět i v závodě v Bratislavě.

Škoda Russ Kamiq Rapid

V Nižním Novgorodu se model Karoq kompletuje z dovážených dílů formou CKD (Completely-Knocked-Down). Jako třetí modelová řada značky Škoda doplňuje Karoq v tomto ruském závodě vyráběné vozy Octavia a Kodiaq. Při zahájení prodeje v Rusku v prvním čtvrtletí roku 2020 bude Karoq k dispozici s motorem 1,6 MPI. Verze 1.4 TSI s pohonem všech kol bude k dispozici později.

Škoda Russ Kamiq Rapid

Ruská premiéra modelu Karoq se uskutečnila v Petrohradě v největším planetáriu v Evropě během jedinečné světelné multimediální show, využívající 39 projektorů k úplnému osvětlení kupole, nahrávek NASA pro vytvoření efektu ponoření do vesmíru, devět metrů dlouhé LED obrazovky, lasery a další nejmodernější osvětlovací zařízení. Navíc bylo pro tuto akci speciálně napsáno několik hudebních skladeb.

Škoda Russ Kamiq Rapid
Škoda Russ Kamiq Rapid

Překvapením prezentace v Petrohradě bylo představení zcela nového modelu Škoda Rapid. Ten byl v Evropě nahrazen hatchbackem Scala, ale v Rusku jde o nejprodávanější model značky Škoda. Rapid si v Rusku uchoval praktickou a funkční karoserii liftback a k tomu dostal modernější design, jinak koncipovaný interiér a vybavení novou technikou. Rapid se bude vyrábět v továrně Volkswagen Group Rus v Kaluze a u ruských prodejců značky Škoda se objeví v prvním čtvrtletí roku 2020 s motorem 1,6 MPI.

Škoda Russ Kamiq Rapid

Komentáře ke článku