Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

I jedno pivo se může pořádně prodražit

I jedno pivo se může pořádně prodražit

Pojišťovny na alkohol neslyší

Nadcházející vánoční svátky a zejména Silvestr jsou vítanými příležitostmi pro zvýšenou konzumaci alkoholických nápojů. Na statistice dopravních nehod se to kupodivu tolik neprojevuje.

Hlavní rizika jsou spojena spíše s předvánočními nákupy, a tedy s vyšší mírou intenzity dopravy u velkých obchodních center,“ konstatuje policejní mluvčí Hana Rubášová. Loni se podle ní nejvíce bouralo 20. prosince, kdy se řešilo přes 400 případů. Kromě výkyvu v minulém roce však celkový počet kolizí zaviněných pod vlivem „něčeho pro zahřátí“ v prosinci neustále klesá.

Přesto strážci zákona odhalili v tomto období v roce 2018 téměř 400 hříšníků, kteří před jízdou „požili“. Velmi tím riskují i po finanční stránce.

Pokud by totiž způsobili byť i jen marginální poškození cizího vozidla kupříkladu na parkovišti, pojišťovna sice škodu uhradí z povinného ručení, ale následně ji bude po nich vymáhat. Z havarijního pojištění pak provinilec neuvidí ani korunu a příště ho pojistné vyjde na podstatně vyšší částku. Případné odmítnutí dechové zkoušky v tom nehraje žádnou roli.

Komentáře ke článku