Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Škoda Octavia RS iV - první kresby

Škoda Octavia RS iV - první kresby

Oficiální designové skici sportovního verze čtvrté generace modelu

Škoda Auto zveřejnila tři oficiální designové skici vrcholné sportovní  verze čtvrté generace modelu Octavia, která bude mít premiéru 3. března 2020 na autosalonu v Ženevě. Kresby ukazují, že v případě nové Octavie RS iV je na co se těšit.

Škoda Octavia RS iV skizza

Škoda Octavia RS iV přichází 20 let po první generaci modelu Octavia RS. V rámci této modelové řady je verze RS velice žádaná. Na hlavních a pro značku Škoda důležitých evropských trzích v Německu, Velké Británii a Švýcarsku byl v posledních letech každý pátý prodaný vůz řady Octavia ve verzi RS. Zákazníci na ní oceňují kombinaci velkorysé nabídky prostoru, praktičnosti a sportovního charakteru.

Škoda Octavia RS iV skizza

Dynamický designový jazyk zdůrazňují ve verzi RS typické černé detaily. Jako první vůz značky Škoda ve verzi RS bude Octavia RS iV vybavena plug-in hybridním pohonem, a tak spojí praktičnost rodinného vozu a sportovní charakter této varianty s šetrností k životnímu prostředí a efektivitou.

Nová Octavia RS iV s plug-in-hybridním pohonem má největší systémový výkon 180 kW (245 k) při nízké spotřebě a hodnotě emisí CO2.

Škoda Octavia RS iV skizza

Kresby ukazují vůz Octavia RS iV jako liftback ve stylu coupé i jako dynamické kombi. Zaujmou černou maskou chladiče, sportovním předním nárazníkem s velkými nasávacími otvory a výraznými černými detaily. Dynamiku opticky posilují velká kola z lehkých slitin, přední a zadní difuzor a spoiler na pátých dveřích verze liftback, respektive na hraně střechy u kombi.

Škoda Octavia RS iV skizza

Komentáře ke článku