Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Škoda Octavia RS iV se představuje

Škoda Octavia RS iV se představuje

Poprvé má sportovní verze hybridní pohon

Sportovní verze nejprodávanějšího modelu značky Škoda už se staly legendou. Tento sen mnoha motoristů se nyní ve čtvrté generaci představuje jako plug-in hybrid. Nová Octavia RS iV tedy nabízí nejen zvýšený výkon, ale zároveň snižuje emise CO2.

Škoda Octavia RS iV

Nová Škoda Octavia RS iV dostala ve čtvrté generaci plug-in hybridní systém pohonu, sestávající ze zážehového motoru 1,4 TSI/110 kW (150 k), elektromotoru o výkonu 85 kW a akumulátoru s kapacitou 13 kWh. Výsledkem je největší systémový výkon 180 kW (245 k) a maximální točivý moment 350 N.m, což jsou doposud nejvyšší základní hodnoty u Octavie RS. Díky elektrifikovanému pohonu tak poskytne Octavia RS ještě lepší dynamiku. Šestistupňová automatická převodovka DSG je ovládána systémem shift-by-wire.

Škoda Octavia RS iV
Škoda Octavia RS iV

Octavia RS iV je ale nejen rychlá a dynamická, ale nově nabídne i čistě elektrickou jízdu s dojezdem 60 kilometrů podle standardu WLTP. Objem zavazadlového prostoru verze liftback činí 450 l, u kombi 490 l. Objem nádrže benzinu je 40 l, tedy o pět litrů méně než u vozů Octavia jen se spalovacím motorem.

Dynamické jízdní vlastnosti zajišťují standardně dodávané progresivní řízení a speciální nastavení sportovního podvozku.
Octavia RS iV se od standardních modelů čtvrté generace nejprodávanějšího mladoboleslavského typu liší i po stránce designu.

Škoda Octavia RS iV
Škoda Octavia RS iV

Octavia RS iV se standardně dodává se specifickými LED předními mlhovými světlomety a černými osmnáctipalcovými koly z lehké slitiny. Pozornost poutají brzdové třmeny lakované v červené barvě, typické pro vůz RS.

Nová je příď s tmavou maskou chladiče a logem RS pod emblémem značky, ostře řezaným nárazníkem s LED mlhovými světlomety, velkými nasávacími otvory s leskle černým orámováním a stejně zbarveným širokým předním spoilerem. Černý lesklý motiv se objevuje i na rámech oken, zpětných zrcátkách a aerodynamicky propracovaných kolech s průměrem ráfků až devatenáct palců. Na zádi jsou výrazný spojler a nárazník s černými aerodynamickými elementy po stranách a mohutným difuzorem ve spodní části.

Škoda Octavia RS iV
Škoda Octavia RS iV

Nejvýraznějším prvkem v interiéru jsou sportovní sedadla s diamantovým vzorem prošívání a emblémem RS, která mohou být s plně textilním potahem nebo v kombinaci materiálu Suedia, kůže a její umělé podoby. Na přístrojové desce se nacházejí doplňky se vzhledem uhlíkového kompozitu a čalounění Suediou. Stejný materiál s dekorativním barevným stehem je i ve výplních dveří. A samozřejmě je zde i sportovní volant s logem RS.

Škoda Octavia RS iV
Škoda Octavia RS iV

Komentáře ke článku