Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Skateboard zvýší pohodlí cestujících

Skateboard zvýší pohodlí cestujících

Hyundai a Canoo spojují síly

Společnosti Hyundai a Canoo se dohodly na společném vývoji platformy pro elektromobily, která bude využívat patentovanou konstrukci Canoo v podobě jakéhosi skateboardu. Uplatnění nalezne v budoucích modelech Hyundai a Kia.

Canoo v rámci spolupráce poskytne nejrůznější inženýrské služby. Firma se sídlem v Los Angeles projektuje elektřinou poháněné automobily, určené pouze pro „předplacené“ služby.

Jí navržená platforma se vyznačuje menšími rozměry a hmotností i nižším počtem dílů. V důsledku toho zůstává pro interiér více prostoru a výroba je nákladově efektivnější. Skateboard Canoo je navíc samostatnou jednotkou, k níž lze použít jakýkoli druh karoserie.

Hyundai zintenzivňuje své úsilí v souvislosti s nedávno zveřejněným plánem investovat na podporu růstu v příštích pěti letech 87 miliard dolarů. Z toho má jít 52 miliard do progresivních technologií. Cílem je dosáhnout do roku 2025 25% podílu ekologických vozidel na celkovém prodeji.

Komentáře ke článku