Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Premiéra Caddy v Düsseldorfu

Premiéra Caddy v Düsseldorfu

Volkswagen Užitkové vozy představil pátou generaci kompaktního modelu

Volkswagen Caddy se díky své mnohostrannosti úspěšně prosazuje jako lehký užitkový vůz, rodinné MPV, vozidlo pro kyvadlovou dopravu i kempovací auto. Modelové řady Caddy již bylo vyrobeno více než tři miliony vozů. Nyní přichází v nové inovativní podobě.

Volkswagen Caddy V.Caddy V.

Nová generace je digitálnější s on-line připojením k síti, hospodárnější a atraktivnější. Je ale i bezpečnější a komfortnější.
Základem je poprvé modulární platforma MQB pro vozy s motorem uloženým vpředu napříč. Díky ní tato modelová řada získala přístup k novým špičkovým technologiím.

Bezpečnost a komfort zvyšují inovativní asistenční systémy. Síťovým propojením informačního a zábavního systému a digitalizací ovládání se Caddy promění v chytrý telefon na kolech. Vznětové motory TDI jsou díky novému systému Twindosing nejčistější ve své historii. Vnější design je zcela nový a zaujme nápadně sportovním stylem. Současně se výrazně zvětšil vnitřní prostor vozu. Díky prostornému interiéru je nyní ve voze místo až pro dvě europalety (v užitkové verzi Caddy Maxi).

Volkswagen Caddy V.Caddy V.

Všechny nové čtyřválcové motory mají filtry pevných částic a splňují emisní normu Euro 6, která vstoupí v platnost v roce 2021. Vznětové motory TDI budou ve výkonových verzích od 55 kW (75 k) do 90 kW (122 k) a poprvé jsou vybaveny novým systémem Twindosing pro výrazné snížení emisí oxidů dusíku. Hospodárností se mohou pochlubit také přeplňované motory na benzin TSI o výkonu 84 kW (116 k) nebo na zemní plyn TGI. Předběžné hodnoty spotřeby paliva v porovnání s předchůdcem jsou až o 12 % nižší (homologované hodnoty budou k dispozici v červenci).

Volkswagen Caddy V.Caddy V.

Šest z 19 asistenčních systémů je zcela nových. Mezi ně patří Travel Assist, který poprvé v užitkovém voze Volkswagen umožňuje asistovanou jízdu v celém rozsahu provozních rychlostí. Ve spojení se systémem Travel Assist je nově koncipovaný multifunkční volant modelu Caddy vybaven kapacitními senzory. Další novinkou pro Caddy je Trailer Assist známý z modelu Crafter, který usnadňuje couvání s přívěsem. Cenným pomocníkem je také asistent pro změnu jízdního pruhu a pro vyjetí z parkovacího místa. Ostatní asistenční systémy mají rozšířené funkce.

Volkswagen Caddy V.Caddy V.

Nové je uspořádání ovládacích prvků. Interaktivní uživatelské rozhraní tvoří nový digitální panel přístrojů Digital Cockpit, dodávaný za příplatek, a 6,5“ až 10,0“ displeje informačního a zábavního systému. Spojení panelu Digital Cockpit a desetipalcového displeje vrcholného navigačního systému vytváří novou digitální přístrojovou desku Innovision Cockpit.

Informační a zábavní systémy mohou využívat mobilní služby a funkce aplikace Volkswagen We prostřednictvím jednotky OCU (Online Connectivity Unit) s integrovanou kartou eSIM pro připojení k internetu. Další novinkou jsou digitální dotykové plochy pro ovládání funkcí osvětlení, audiosystému a menu.

Prodej nového modelu Caddy bude zahájen v průběhu roku 2020.

Volkswagen Caddy V.Caddy V.

Komentáře ke článku