Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Francouzská exkluzivita DS 9

Francouzská exkluzivita DS 9

Velký luxusní sedan s plug-in hybridním pohonem E-Tense

Nový velký stylový sedan DS 9 rozšíří nabídku francouzské prémiové značky. Navazuje na historické dědictví a prezentuje kvalitu francouzských řemesel v automobilovém průmyslu.

DS 9

Vůz dlouhý 493 centimetrů je založen na nejnovější verzi platformy EMP2. Díky dlouhému rozvoru 290 centimetrů nabízí DS 9 dostatek místa i na zadních sedadlech. DS 9 slibuje vysoký komfort sezení vpředu i vzadu. Označení DS Lounge ukazuje vysokou úroveň odborných znalostí společnosti DS Automobiles v této oblasti. Důraz je zde kladen na elegantní a ušlechtilé materiály. Klimatizovaná sedadla s masážní funkcí umožní, aby si každý cestující upravil svůj individuální komfort sezení.

DS 9 bude uveden s vysoce výkonným plug-in hybridním pohonem se systémovým výkonem 165 kW (225 k). Hybridní pohon kombinuje přeplňovaný zážehový motor s elektrickým pohonem a akumulátorem s kapacitou 11,9 kWh. Ten umožňuje dojezd na čistě elektrický pohon mezi 40 a 50 kilometry (cyklus WLTP). Elektromotor o výkonu 80 kW (110 k) s točivým momentem 320 N.m podporuje přes osmistupňovou automatickou převodovku zážehový motor při předjíždění a při rozjezdu. Elektrický režim je doplněn hybridním, který automaticky vybírá různé typy pohonu pomocí elektromotoru, zážehového motoru nebo kombinací obou. DS 9 má systém rekuperace energie, který dobíjí akumulátor při zpomalování nebo brzdění.

Později bude nabídka rozšířena o další dva pohony E-Tense: se 184 kW (250 k) a prodlouženým dojezdem a verzi s výkonem 264 kW (360 k) s inteligentním pohonem všech kol. K tomu se přidá zážehový motor PureTech s výkonem 165 kW (225 k). Všechny verze budou vybaveny osmistupňovou automatickou převodovkou.

DS 9

Aktivní pérování je schopno detekovat a předvídat nárazy silnic pomocí nepřetržitého ovládání tlumičů. Na základě dat ze snímačů sklonu, akcelerometrů a kamery se analyzují podmínky na vozovce. Data se přenášejí do počítače, který nezávisle řídí jednotlivé kolo.

DS Drive Assist připravuje cestu pro poloautonomní řízení. Pomocí senzorů a kamery systém automaticky udržuje vůz v jízdním pruhu až do rychlosti 180 km/h a kontroluje vzdálenost k vozidlu vpředu. Adaptivní tempomat je spojen se systémem start-stop. Pokud je DS 9 nehybný po dobu kratší než tři sekundy, vozidlo se automaticky znovu nastartuje. Při delším stání stačí stisknout tlačítko nebo sešlápnout plynový pedál, aby se vůz znovu rozjel.

DS Active LED Vision poskytuje pět nastavení osvětlení. DS Night Vision využívá pro noční vidění infračervenou kameru, umístěnou v přední části mřížky. Ta detekuje chodce a zvířata do vzdálenosti 100 metrů před vozidlem. Řidič vidí prostor před vozidlem na displeji přístrojové desky, na němž jsou lidé a zvířata zvýrazněni žlutými a poté červenými značkami. To pomáhá řidiči rychleji reagovat.

DS Smart Access umožňuje otevřít a spustit DS 9 bez klíče pomocí aplikace MyDS. Když se řidič přiblíží k vozidlu, objeví se zapuštěné kliky dveří. Vzhledem k tomu, že vozidlo často řídí různí lidé, může majitel zapůjčit svůj DS 9 až pěti řidičům, aniž by musel klíč předat. Vlastník může omezit dobu použití pro každý z pěti vybraných ovladačů.

DS 9

Komentáře ke článku