Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Startup Carvago míří na zahraniční trhy

Startup Carvago míří na zahraniční trhy

Inovativní přístup k byznysu s ojetinami

Český automotive startup Carvago po pilotním provozu na domácím odbytišti expanduje za hranice. V první fázi míří do tří zemí západní Evropy – Německa, Francie a Dánska. V brzké budoucnosti by se měl otevřít také koncovým zákazníkům.

Do projektu v rámci prodejů ojetých automobilů je aktuálně zapojeno zhruba 50 firem, především dealerů z České republiky, a více jak 400 prodejců z regionů, do kterých Carvago nově vstupuje.

Aktuálně se soustředí na vývoz tuzemských aut do jednoho až tří let stáří se zárukou a minimálním nájezdem, která z důvodu vyšší ceny nejsou pro české zákazníky příliš atraktivní. „Momentálně evidujeme zájem zejména ze strany německých obchodníků o kvalitní a prověřené vozy z České republiky. Jedná se například o předváděcí vozidla nebo ukončené roční leasingy. Jsou totiž levnější než totožné kusy v Německu,“ uvedl Jan Kranát, spoluzakladatel startupu Carvago. „Do konce roku plánujeme měsíční prodeje vyšších stovek aut v zahraničí.

Veškeré vozy jsou technicky prověřovány a jejich servisní historie je revidována a kompletně digitalizována. Potřebné úkony probíhají v testovacím centru TechYard, které zároveň slouží jako centrální logistický hub.

V dalších etapách má Carvago ambici stát se jedním z nejvýznamnějších exportérů, ale i importérů ojetin v Evropě. „Budujeme v této oblasti zcela nový přístup. Spoléhat se pouze na vlastní úsudek je v dnešní době naprostá demagogie a zároveň v digitálním věku promarněná příležitost posunout se někam dále. Bez robustních dat a pokročilých analýz, které říkají, jaké vozy jsou zrovna v přebytku a kterých je naopak nedostatek nebo jaká má být správná cena, jde o čistou spekulaci. Ta však vzhledem ke stále se zmenšující marži již nemá prostor. Možná regulace stáčení kilometrů následně trh definitivně zlomí,“ konstatoval další spoluzakladatel Carvaga Jakub Šulta.

Komentáře ke článku