Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

První RS jako plug-in hybrid

První RS jako plug-in hybrid

Škoda Auto na ženevském autosalonu

Hlavním tahákem na stánku společnosti Škoda Auto na ženevském autosalonu bude světová premiéra nového plug-in hybridu Octavia RS iV. Automobilka dnes zveřejnila vstupní video k jeho prezentaci.

Vůz se vyznačuje prvky typickými pro celou řadu RS. K nim patří černá maska chladiče, vzduchové clony Air Curtains v předním spoileru, zadní spoiler s aerodynamickými dekoračními prvky Aero Flaps a černý difuzor.

Vzhled interiéru dotvářejí kontrastní prošití sportovních sedadel s integrovanými hlavovými opěrkami a tříramenný multifunkční volant. Benzinový motor 1,4TSI a elektromotor o 85 kW spolu generují systémový výkon 180 kW (245 k) a točivý moment 400 Nm, emise CO2 přitom činí přibližně 30 g/km v cyklu WLTP. Dojezd v čistě elektrickém režimu dosahuje až 55 kilometrů.

Novinku v expozici doplní sourozenec Octavia iV, disponující systémovým výkonem 150 kW (204 koní) a nejvyšším točivým momentem 350 Nm. Lithium-iontová vysokonapěťová baterie má kapacitu 37 Ah, respektive 13 kWh. Vozidlo lze dobíjet pomocí 230 V zásuvky nebo wallboxu. 

Pohled do interiéru SUV Škoda kamiq Scoutline

Návštěvníkům se představí rovněž Kamiq Scoutline, první SUV značky, nesoucí toto označení. Charakterizují ho matně černé lemy blatníků, stříbrné detaily na karoserii a sedmnácti- nebo osmnáctipalcová kola z lehkých slitin.

Uvnitř zaujmou obklady v dekoru jasanového dřeva a výdechy ventilace s chromovaným vzhledem. Výškově nastavitelná přední sedadla jsou potažená prodyšnou látkou, volant, madlo páky ruční brzdy a hlavice řadicí páky kůží. Středový panel, odkládací kapsy výplní dveří, madla a prostor pro nohy jsou podsvícené LED ambientním osvětlením. Nechybějí ani LED lampičky na čtení.

Komentáře ke článku