Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Výroba Kony Electric se rozeběhne už za pár dní

Výroba Kony Electric se rozeběhne už za pár dní

V Nošovicích jich ročně vznikne třicet tisíc

Společnost Hyundai Motor oznámila zahájení výroby vozů Kona Electric ve svém závodě Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) v Nošovicích. Produkce bude spuštěna začátkem března 2020. Ročně by zde mělo vzniknout 30 000 kusů tohoto elektromobilu.

Hyundai také umožní zákazníkům sledovat předpokládanou dobu dodání jejich auta pomocí nástroje ETA (estimated time of arrival). Díky němu lze kontrolovat proces vyřizování objednávky prodejcem, vidět, zda a kde se na voze právě pracuje, či kde je přepravován. ETA rovněž poskytne pravděpodobný termín předání automobilu. 

V Nošovicích finišují přípravy na spuštění výroby elektromobilu Hyundai Kona Electric

Příprava nošovické továrny probíhala během posledních několika měsíců. Hlavní změny byly provedeny na lisovně a svařovně. Vzhledem k tomu, že Kona Electric je prvním vozem v HMMC, jenž je nabízen s barevně odlišnou střechou, uzpůsobila lakovna proces lakování.

Speciálně pro elektromobil pak vznikla další výrobní fáze, zahrnující skladování a instalaci elektrických baterií. Byl vytvořen nový sklad akumulátorů s vlastní distribucí, využívající automatizované roboty.

Komentáře ke článku