Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Insignia pomáhá řidiči ze všech sil

Insignia pomáhá řidiči ze všech sil

Na český trh dorazí za tři měsíce

Opel oznámil, že modernizovaný model Insignia se objeví na českém trhu na přelomu května a června. Dostupný bude ve všech třech karosářských verzích – jako limuzína, kombi a sportovně laděné GSi.

Výkonová škála motorů začíná na 90 kW/122 k turbodieselu 1.5 CDTI. Pro Insignii GSi je určen přeplňovaný zážehový dvoulitr, propojený s devítistupňovou automatickou převodovkou.

Vůz je opatřen elektro-hydraulickým posilovačem brzd, mechatronickým podvozkem FlexRide či pohonem všech kol Twinster s vektorováním točivého momentu. Adaptivní světlomety IntelliLux LED Pixel Light obsahují 168 LED segmentů. 

Pracoviště řidiče v modernizovaném Opelu Insignia

Zadní digitální kamera vylepšuje výhled dozadu za automobil. Řidiči pomáhají varování před vozidly přijíždějícími z boku, před čelní kolizí s nouzovým brzděním, zařízení bránící nechtěnému vyjetí z jízdního pruhu, upozornění na vozidla v mrtvém úhlu, adaptivní tempomat, čtení dopravních značek, parkovací asistent nebo head-up displej.

Palubní infotaiment je kompatibilní s Apple CarPlay i Android Auto. V nabídce jsou přístroje Multimedia Radio, Multimedia Navi a Multimedia Navi Pro. Nejvyšší verze poskytuje řadu služeb, založených na on-line navigaci, například Trip & Drive Management nebo Live Navigation, poskytující dopravní informace v reálném čase. Smartphony lze dobíjet bezdrátově. Systém e-Call dokáže samočinně odeslat informaci o tom, že došlo k aktivaci airbagů nebo předpínačů bezpečnostních pásů. .

Komentáře ke článku