Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Liftago i nadále přepravuje osoby a zboží

Liftago i nadále přepravuje osoby a zboží

Nově spouští možnost urgentních nákupů i s doručením

Vláda ČR přijala usnesení, které mimo jiné omezuje provoz některých taxislužeb. Toto usnesení se však netýká těch, které mají licenci pro přepravu osob. Liftago je tak i nadále k dispozici pro každého, kdo potřebuje osobní přepravu, doručení zásilky a nově také zařízení urgentního nákupu řidičem s dodáním bezkontaktně až ke dveřím.

„V návaznosti na nová nařízení vlády, týkající se omezení provozu nelicencovaných taxislužeb, bychom rádi informovali veřejnost, že i nadále mohou využívat služeb Liftaga. Apelujeme však na zákazníky, aby dodržovali nejen potřebnou hygienickou prevenci, ale také nařízení vlády. To omezuje pohyb osob na několik výjimek, včetně cesty do zaměstnání nebo za neodkladnými záležitostmi. Zákazníky mimo jiné prosíme, aby si sedali výhradně na zadní sedadla vozu, nikoliv k řidiči, abychom minimalizovali riziko přenosu nákazy. Kromě přepravy taxi je možné využít Liftaga k převozu zásilek nebo realizaci urgentního nákupu,“ říká ředitel Liftaga Ondřej Krátký.

Řidiči jsou instruovaní, aby pomocí vhodných prostředků častěji otírali kliky a madla nebo jiná místa, se kterými lidé přicházejí do styku.
Řidiči Liftaga udělají i urgentní nákup potravin nebo zboží z lékárny. Lidé mohou nově využít i službu malého nákupu, kterou Liftago právě spustilo přímo v aplikaci. V praxi to funguje tak, že řidič Liftaga dojede do obchodu, lékárny nebo drogerie, nakoupí podle seznamu věci, které zákazník akutně potřebuje, a doručí je přímo domů. Celková cena samotného nákupu a dopravy se automaticky odečte z platební karty zadané v aplikaci.

Nákup je možné objednat i pro někoho jiného. Služba je dostupná v Praze, Brně, Ostravě, Českých Budějovicích, Liberci, Olomouci, Plzni, Ústí nad Labem a Zlíně. Jedná se o první verzi služby, kterou mohou okamžitě využít všichni, kteří ji potřebují.

„Jde nám o to, aby řidič nepřišel do kontaktu s prostředím nebo lidmi, kteří mohli být vystaveni jakékoli nákaze. Proto prosíme osoby, kteří jsou v karanténě, aby předem o této skutečnosti informovali řidiče a domluvili se s ním na vhodném způsobu předání,“ doplňuje Ondřej Krátký.

Komentáře ke článku