Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Korejci se dostanou do Nošovic

Korejci se dostanou do Nošovic

Vláda udělila automobilce výjimku

Korejští pracovníci automobilky Hyundai budou moci přijet do závodu v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. V květnu jich dorazí 446, další budou následovat. Celkem se do země má dostat asi 750 inženýrů, podílejících se na vývoji nového vozidla. Pro jejich příjezd i pohyb budou platit přísná pravidla. Na tiskové konferenci to řekl vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček. 

V Nošovicích se opět rozebíhá výroba

Časový harmonogram je nastaven tak, aby celková doba pobytu nepřesáhla 90 dní. Zaměstnanci přiletí speciálním charterovým spojem a prokáží se maximálně dva dny starým negativním testem na Covid-19. K přesunům využijí výhradně firemní autobusy. Ubytováni budou v zařízení, nepřístupném pro jiné osoby.

"Tuto výjimku jsme udělali proto, protože se jedná o klíčového zaměstnavatele v celém moravskoslezském regionu a je to součástí automotive infrastruktury, na kterou jsou vázány stovky tuzemských producentů a dodavatelů," uvedl Havlíček.

Komentáře ke článku