Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Start Driving cílí na mladé a nezkušené

Start Driving cílí na mladé a nezkušené

Cyklus bezplatných kurzů pro začínající řidiče

Asociace autoškol ČR připravila projekt Start Driving, zacílený na začínající a mladé řidiče ve věku 18-24 let. Po celé republice se počínaje 27. květnem uskuteční 32 kurzů, které budou díky podpoře Fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů pro účastníky zdarma.

Jejich hlavními částmi se stanou zdokonalovací výcvik v reálném silničním provozu včetně nácviku zásad defenzivní jízdy, zvládání rizikových situací na polygonu a dopravně psychologický seminář. 

Projekt Start Driving startuje 27. května

Kromě Asociace autoškol ČR se na jejich průběhu budou podílet Asociace center pro zdokonalovací výcvik řidičů, Asociace dopravních psychologů ČR, Platforma Vize 0, Policie ČR a Besip.

Inspirací nám byl moderní systém vzdělávání zavedený v Rakousku, kde po jeho implementaci bylo dosaženo významného snížení počtu závažných nehod, způsobených nezkušenými motoristy,“ uvedl Aleš Horčička, místopředseda Asociace autoškol ČR a koordinátor projektu.

Komentáře ke článku