Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kurzy pro mladé řidiče už i v České republice

Kurzy pro mladé řidiče už i v České republice

První se uskuteční v září v Brně-Tuřanech

Projekt bezplatných zdokonalovacích kurzů Ford Driving Skills for Life pomáhá řidičům ve věku 18 až 24 let vypěstovat si užitečné návyky za volantem.

Letos poprvé zavítá také do České republiky. Místem konání se o víkendu 15. a 16. září stane letiště v Brně-Tuřanech. Účastníci se budou v malých skupinách učit, jak rozpoznat rizikové situace a jak bezpečně ovládat vůz.

Navíc si vyzkoušejí program virtuální reality WheelSwap. Jeho prostřednictvím se přesvědčí, že bezohledná jízda může kolemjedoucí přinejmenším vylekat, ale také ohrozit na zdraví nebo dokonce na životě.

Mladí řidiči patří celosvětově k velmi ohrožené skupině v silničním provozu. Souvisí s tím i jejich nedostatečné povědomí o možných následcích nehod, podcenění dopravní situace a přecenění vlastních schopností, a to právě z nedostatku zkušeností. Vinou osob ve věku do 24 let bylo od začátku letošního roku do konce června usmrceno na našich silnicích 33 lidí a 162 bylo těžce zraněno. Z tohoto důvodu podporuje BESIP projekt Ford Driving Skills for Life,“ uvedl pověřený vedoucí oddělení BESIP ministerstva dopravy Tomáš Neřold.

V roce 2018 se Driving Skills for Life uskuteční v Belgii, České republice, Francii, Itálii, Maďarsku, Německu, Nizozemsku, Norsku, Polsku, Rumunsku, Rusku, Španělsku, Turecku a Velké Británii.

Komentáře ke článku