Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Mokka bude lehčí, ale pevnější

Mokka bude lehčí, ale pevnější

Opel zveřejnil její první fotografie

Opel odtajnil vstupní snímky nového elektromobilu Mokka.

Vůz kompletně změní vnímání naší značky,“ uvedl šéf automobilky Michael Lohscheller. „Mokka posouvá design Opelu do dalšího desetiletí. Ztělesňuje všechny atributy, na kterých stojí tradice Opelu. Je hravá, hospodárná a inovativní v každém ohledu. Jde o první náš model, který se hned od uvedení bude nabízet v elektrické verzi.

I přes delší rozvor (+2 milimetry) je aktuální Mokka o 12,5 centimetru kratší než vůz předchozí generace. Přesto pojme pětici pasažérů a také zavazadelník má přibližně stejný objem až 350 litrů.

Opel Mokka bude možné dobít na 80 % kapacity baterie za pouhou půlhodinu

Automobil je postaven na multienergetické platformě CMP a i díky tomu o 120 kilogramů lehčí, přičemž ale karoserie vykazuje o 30 % větší torzní tuhost.

K pohonu slouží elektromotor o výkonu 100 kW (136 koní) a maximálním točivém momentu 260 Nm. Vybírat se dá ze tří jízdních režimů: normálního, hospodárného Eco a dynamického Sport. Nejvyšší rychlost je elektronicky omezena na 150 km/h. 

Přístrojové desce vévodí dva velké displeje

Rychlonabíjecí stejnosměrný systém 100 kW umožní nabití akumulátoru na 80 % jeho kapacity během pouhých 30 minut. Dojezd činí až 322 kilometrů.

Na trhu se inovovaný Opel Mokka objeví počátkem příštího roku. K mání bude i v provedení se zážehovými a vznětovými agregáty.

Komentáře ke článku