Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Evropské trajekty opět fungují

Evropské trajekty opět fungují

Se sníženou kapacitou a zvýšenou hygienou

Dobrou zprávu pro cestovatele po vlastní ose je, že většina trajektových spojení v Evropě funguje. Ta, která byla v době nejhorší koronavirové krize pozastavena, vesměs obnovila provoz.

Má to ovšem určitá omezení. Portál Go Ferry upozornil, že například lodě mezi Itálií a Řeckem neplují se zcela naplněnou kapacitou. Pasažéři jsou navíc povinni před naloděním vyplnit evidenční formulář a dotazník o svém zdravotním stavu. Po celou dobu přepravy je nutné používat roušky a dodržovat mezi sebou bezpečné rozestupy. To se týká i palubních stravovacích zařízení.

Norský rejdař zatím cizince nepřeváží

Prakticky totéž platí i u linek na Sardinii, Sicílii, Korsiku a Elbu. V případě francouzského ostrova navíc přibývá po příjezdu měření teploty.

Horší situace panuje na severu. Norský rejdař Color Line zatím převáží jen občany své země. Do Švédska se sice po moři dostaneme bez problémů, jenže po návratu nás čeká čtrnáctidenní karanténa, protože skandinávské království má na semaforu ministerstva zdravotnictví stále červenou.

Komentáře ke článku